|

Disperarea turnãtorilor lui Pecheanu care s-au transformat din denuntãtori în paparazzo| VIDEO

Intrigã pe Valea Prutului

DILEME… Tãrãboi la Primãria Drânceni, unde mai vechea rivalitate dintre fostul primar, Gelu Pecheanu si fostul contabil, Ion Lemnaru, a ajuns la etapa… filmuletelor incognito! Auzind cã Gelu Pecheanu, desi a fost eliberat din functie, ar sta tot în biroul sãu, pe scaunul de primar, conducând institutia ca si pânã acum, contabilul s-a înarmat cu un telefon performant si, tiptil, a mers sã îl prindã pe Pecheanu… în flagrant delict! “Ce mai cautã el în Primãrie, dacã a fost dat afarã din functie?”, strigã Lemnaru. De partea cealaltã, fostul primar Pecheanu sustine cã are nevoie urgentã de gardã de corp, întrucât Ion lemnaru l-a amenintat cã îl scoate afarã din Primãrie “cu ghioaga”.

S-au agitat din nou spiritele la Primãria Drânceni, unde alesii locului au fost si rãmân temperamentali. De data aceasta, protagonistii au fost doi “fosti”, mai exact, fostul contabil al institutiei si fostul primar. Ion Lemnaru, contabilul iesit la pensie, dar rãmas în functia de consilier local, s-a bucurat când a auzit cã Prefectura a dat ordin ca, în baza deciziei finale a ICCJ, fostul primar Pecheanu sã pãrãseascã functia. Vestea însã cã Pecheanu continuã sã fie în mijlocul functionarilor, iar viceprimarul nu îndrãzneste se se aseze pe scaunul primarului, l-a înfuriat. “Am intrat în Primãrie si l-am vãzut în biroul de primar, pe scaun, ca înainte. Zic, cum e posibil? Dacã Prefectura si Justitia au decis, eu spun cã trebuie sã iasã afarã, sã lase viceprimarul sã îsi facã treaba. Este adevãrat cã am pus mâna pe un telefon si a doua zi m-am dus sã vãd dacã, la fel, el e tot în birou si îsi continuã dictatura în comunã”, îsi justificã fostul contabil Lemnaru, actiunea de tip… paparazzi. “Pentru cã Prefectura trebuie sã stie cã Pecheanu nu ia în seamã deloc ordinul. El tot sef în Primãrie a rãmas. Pe viceprimar l-am gãsit în prima zi pe dupã primãrie. Stãtea, sãracul om, si el, pe-acolo. Am dat mâna cu el, l-am felicitat, dar i-am spus sã fie bãrbat si sã îsi preia atributiile de primar interimar, cu îndrãznealã. Cãci Pecheanu tot el se vrea primar, tot el umblã cu masina primãriei si tot el conduce”, sustine Lemnaru.

“M-am rãzgândit si contest decizia ICCJ, dar si pe cea a Prefecturii”

De partea cealaltã, fostul primar, Gelu Pecheanu, sustine cã nu a mai vãzut niciodatã, în viatã, un om atât de ranchiunos. “Asemenea om, în loc sã stea la pensie, sã fie linistit, face numai rãu. Am vãzut cã a venit sã filmeze, dar l-am lãsat în pace. Eu mai sunt în Primãrie, pentru cã mai am de predate niste acte. Nu pot pleca fãrã sã las totul în ordine. El m-a amenintat. Mi-a spus cã aduce lumnea si mã dau afarã cu ghioaga. Mã tem, de aceea o sã-mi aduc niste bãieti, ca sã fie gardã de corp. Lemnaru e supãrat pe mine, cã urmeazã sã i se impute peste un miliard de lei, bani de taxe si impozite pe care nu i-a încasat în calitate de contabil. Apoi, am un dosar greu cu faptele lui, în care se vede cum mi-a falsificat semnãtura si cum, în alte documente, diriguia banii comunei, fãrã a avea si semnãtura mea. De aceea el m-ar vrea înlãturat. Dar Justitia va decide. Oricum, acum eu m-am rãzgândit si contest decizia ICCJ, dar si pe cea a Prefecturii si voi fi repus în functie, ca sã pot avea parte de un proces echitabil, nu de unul fãcut cu un complet nelegal. Apoi, sincer sã fiu, eu nu îl urãsc pe aces domn, el mã urãste. Mie mi-e milã de el, cã are în el o urã prea mare. Dacã ar fi venit la mine sã vorbeascã, sã fie om de omenie, eu l-as fi iertat, dar el e prea ranchiunos. Pãcat de bãtrânetea lui”, spune Gelu Pecheanu.