|

Disponibilizari in scoli

Daca in cursul saptamanii era doar un zvon prin cancelarii si inspectorat, acum politica de reducere de personal a devenit certitudine.

Angajamentul de a continua politica de reducere a numarului de personal in sectorul public atat in 2010, cat si in 2011, a fost inclus in scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la finalul misiunii din octombrie-noiembrie. Executivul se angajeaza sa continue reducerea numarului de personal in sectorul public. In acelasi timp, Guvernul se angajeaza sa continue reforma sistemului educational, generand economii suplimentare ca un rezultat al „rationalizarii” infrastructurii scolare si a volumului de munca al cadrelor didactice. „Guvernantii vor sa mareasca volumul de munca a cadrelor didactice, adica norma didactica de predare la 20 de ore pe saptamana, inclusiv pentru cei cu peste 25 de ani vechime si gradul I. Adica in interiorul celor 40 de ore pe saptamana norma didactica, din punctul lor de vedere nu mai este nevoie de pregatirea acestora. Asta

inseamna disparitia a aproximativ 30.000 de posturi in invatamant. Daca norma didactica de predare creste la 22 ore pe saptamana, ajungem la disparitia a aproximativ 50.000 de posturi in invatamant”, este opinia reprezentantilor Ligii Sindicatelor din Invatamant.

evenimentuldebotosani.ro