spot_imgspot_img
13.9 C
Vaslui
20-apr.-2024

DNA i-a speriat, din nou, pe vamesi! (foto)

- Advertisement -

DESCINDERE “Anticoruptia” a descins, ieri, în Vama Albita, iar toti cei care au vãzut ofiterii cu însemnele “DGA” gata de actiune, au rãmas, pentru câteva clipe, fãrã replicã! Le-a venit însã inima la loc, atunci când au înteles cã nimeni nu va fi “sãltat” pentru audieri, ci actiunea DGA este una specificã activitãtii de prevenire si combatere a faptelor de coruptie la frontiera de stat.

“Cresterea gradului de educatie anticoruptie este un obiectiv de bazã. Oamenii trebuie sã stie sã recunoascã o faptã de coruptie si sã ia atitudine”, a fost mesajul principal transmis de ofiterii DGA. Acestia au mers la fiecare persoanã, aflatã ieri, la primele ore ale diminetii, în tranzit prin Vama Albita, au înmânat pliante informative si le-au explicat cum trebuie sã procedeze, unde trebuie sã sune, atunci când au de-a face cu o faptã de coruptie. Reactiile oamenilor au fost, în majoritatea lor, pozitive. “Chiar e bine cã se fac actiuni din acestea, cã dacã tot suntem cu Uniunea Europeanã, trebuie sã fim corecti cu totii”, a sustinut unul dintre cei cu care ofiterii au interactionat. A fost prezent în Vama Albita însusi seful Serviciului Anticoruptie Vaslui, Constantin Ciornei-Donighian, care împreunã cu comisarul de politie, Ionel Herghelegiu si inspectorul principal de politie, Cosmin Stângãceanu, au coordonat aceastã actiune.

“Suntem încã în faza de pionierat cu privire la gradul de educatie anticoruptie”!

“Activitatea desfãsuratã astãzi în Vama Albita are drept scop constientizarea cetãtenilor cu privire la riscurile pe care si le asumã în cazul implicãrii în faptele de coruptie. Încercãm sã îi încurajãm pe aceastã cale pe cetãteni sã ia atitudine ori de câte ori iau cunostintã de sãvârsirea unor asemenea fapte. În fond, este vorba despre o campanie desfãsuratã la nivel national de cãtre DGA, în lumina Strategiei Nationale Anticoruptie (2012 – 2015), transpusã prin planul sectorial emis de MAI. Se urmãreste cresterea gradului de educatie anticoruptie, promovarea unui comportament de recunoastere si de respingere a coruptiei de cãtre cetãtenii care tranziteazã punctele de frontierã. Sigur, reactia oamenilor diferã de la individ la individ: unii rãmân surprinsi, altii se bucurã, altii încurajeazã asemenea actiuni. Ce-i drept, suntem încã în faza de pionierat cu privire la gradul de educatie anticoruptie. Este un început, unul bun, care sperãm ca în timp sã dea rezultate pozitive. Îmbucurãtor este cã marea majoritate a celor cãrora ne adresãm au o atitudine pozitivã în fata acestor actiuni ale DGA”, a spus seful Serviciului Anticoruptie Vaslui, Constantin Ciornei-Donighian. De reamintit cã, anterior, Vama Albita s-a dovedit un punct nevralgic în ceea ce priveste coruptia, anchetele DNA-ului vizând atât vamesi, cât si politisti de frontierã, acuzati fie de luare de mitã, fie de constituire a grupurilor infractionale. Dosarele în cauzã (“Albita 1” din 2011 si “Albita 2, din 2013”) sunt însã în instantã, iar pânã la un verdict final, care sã confirme gravele acuze de coruptie, spun avocatii, mai este cale lungã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.