|

Doar 119 posturi în învãtãmântul vasluian, pe perioadã nedeterminatã

ANGAJARE… Doar 119 posturi pe duratã nedeterminatã sunt disponibile anul acesta în învãtãmântul vasluian. Restul pânã la totalul de 2.346, adicã 2.227, sunt pe duratã determinatã, iar dintre ele doar 467 sunt complete. Profesorii si viitorii profesori care vor sã se înscrie la examenul de Titularizare pentru aceste posturi vor trebui sã respecte programarea publicatã de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Acestia au fost grupati pe discipline si zile, pentru a putea respecta distantarea sanitarã impusã de autoritãti în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, primii care îsi vor depune dosarele sunt cei care concureazã pentru un post în cadrul Palatelor si cluburilor, precum si cei pentru disciplinele Arte, Cultura Civicã, Psihologie, Sociologie, Filosofie Logicã si Argumentare, Geografie, Istorie, Consiliere Psihopedagogicã, Kinetoterapie, Psihopedagogie specialã.

Vineri, 10 iulie, între orele 9.00-16.00, îsi pot depune dosarele candidatii pentru Învãtãtori, Institutori, Profesori pentru învãtãmânt primar. Luni, 13 iulie, urmeazã rândul celor din categoria Educatoare, Profesori pentru învãtãmânt prescolar. Marti, 14 iulie, îsi vor putea depune dosarele profesorii sau viitorii profesori de Educatie fizicã si sport, Educatie fizicã si sport-antrenori, Religie Ortodoxã, Biologie, Chimie, Fizicã, Matematicã, Informaticã +TIC. Miercuri, 15 iulie, sunt programati cei pentru Limba Englezã, Limba si literatura Spaniolã, Limba Italianã, Limba si Literatura Rromani maternã, Limba Francezã, Limba Latinã, Limba si literatura Românã. În ultima zi, joi 16 iulie, în acelasi interval orar (9.00-16.00), îsi vor putea depune dosarele cadrele didactice ale disciplinelor tehnice si economice, Medicinã generalã si alte discipline care nu sunt cuprinse în programare.

11 august – rezultatele finale la examenul de Titularizare

Proba scrisã a examenului de Titularizare va avea loc pe 29 iulie, pentru ca pe 4 august sã fie afisate rezultatele initiale. În aceeasi zi, precum si a doua zi, pe 5 august, candidatii nemultumiti de note pot depune contestatii la inspectoratele scolare, urmând ca acestea sã le transmitã cãtre centrele de evaluare. “Contestatiile pot fi transmise si prin postã electronicã pânã la ora 12.00 în data de 5 august, situatie în care candidatul anexeazã la contestatia transmisã si cartea/buletinul/adeverinta de identitate. Numãrul de înregistrare se comunicã candidatului prin postã electronicã si prin afisare pe site-ul inspectoratului scolar. În perioada 5-10 august vor fi solutionate contestatiile, iar la data de 11 august vor fi comunicate rezultatele finale”, potrivit calendarului pentru Titularizare 2020.