|

Dobrovolschi lasã medicii fãrã salariu! | VIDEO

Dobrovolschi joacã dur: executã spitalul pentru datorii, prin Casa Judeteanã de Sãnãtate, salariile cadrelor medicale fiind în pericol de a nu fi luate integral!

REVOLTÃTOR… Dobrovolschi are tupeu, a pus poprire pe banii spitalului, direct la Casa Judeteanã de Sãnãtate Vaslui.

S.O.S. SPITALUL…. Casa Judeteanã de Sãnãtate Vaslui a primit o solicitare de poprire pentru 745 000 de lei, din contul spitalului bârlãdean, din partea firmelor SC Media Class SRL si Axa Design SRL din Bârlad. Suma reprezintã o parte din datoriile spitalului cãtre omul de afaceri Dan Dobrovolschi, iar în cazul când suma va fi opritã toatã odatã, salariile cadrelor medicale nu vor mai putea fi plãtite integral luna viitoare. CJAS Vaslui a înstiintat conducerea spitalului, cerând sã facã ceva în privinta reesalonãrii datoriei, dar cum Dobrovolschi a trimis înstiintarea prin executorul judecãtoresc, se pare cã nu mai este posibilã o reesalonare. Desi situatia în care se gãseste spitalul se datoreazã, clar, fostei conduceri (Viorel Petcu si Angela Chirilã), care au adus spitalul în pragul colapsului, actuala conducere este depãsitã de situatie si tace mâlc, nedorind sã facã publicã grava situatie în care a fost bãgat spitalul de contractele extrem de pãguboase pentru institutia de sãnãtate bârlãdeanã. Dar pentru angajatii spitalului existã pericolul ca odatã luati cei 745 000 de lei din suma alocatã pentru salarii, acestea sã nu mai poatã fi plãtite integral. Cerem public explicatii de la managerul spitalului Dana Bors si de la primarul Dumitru Boros, despre ce se face pentru ca spitalul sã nu ajungã în faliment! Problema spitalului trebuie sã fie publicã!

O situatie incredibilã, dar cumva premeditatã de anumiti factori umani, planeazã asupra spitalului bârlãdean. De foarte mult timp, cotidianul nostru atrage atentia asupra faptului cã spitalul este tinta unui plan diabolic: acela de a fi îngenungheat financiar, de a fi executat, astfel ca acesta sã fie declasificat si scos la mezat, în detrimentul celor peste 200 000 de pacienti care depind de acest spital. Sãptãmâna trecutã, la CJAS Vaslui a fost trimisã o înstiintare, de la un Birou al unui executor judecãtoresc din Bârlad, prin care firmele SC Media Class SRL si SC Axa Designe Bârlad, solicitã o poprire pe contul spitalului din Bârlad, pentru o datorie de 745 000 de lei. Spitalul are datorii la aceste firme (privind prepararea hranei pentru bolnavi), iar firmele apartinând omului de afaceri Dan Dobrovolschi au dat spitalul în judecatã cerând ordonantã de platã. Solicitarea a fost fãcutã la Tribunalul Vaslui, pe 27 octombrie anul trecut, fãcând obiectul dosarului 3069/89/2017. Culmea este cã în acest dosar, spitalul bârlãdean, desi este pârât, NU are niciun fel de apãrare! Si astfel, pe 11 decembrie 2017, judecãtorii vasluieni dau solutia (neasteptat de rapidã!!): „Admite cererea având ca obiect ordonantã de platã formulatã de creditoarea SC MEDIA CLASS SRL BÂRLAD, în contradictoriu cu debitorul Spitalul Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman>> Bârlad. Obligã debitorul la plata cãtre creditoare a sumei de 702 233,19 lei reprezentând contravaloare prestãri servicii hrãnire bolnavi într-un termen de 30 zile de la comunicarea prezentei ordonante. Executorie. Cu cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare pentru debitoare, cererea în anulare urmând a fi depusã la Tribunalul Vaslui. Pronuntatã în sedintã publicã, azi, 11.12.2017.
Document: Hotarâre  1052/2017  11.12.2017″. Se observã cã spitalul bârlãdean ar fi avut timp zece zile sã cearã anularea, sã se apere în vreun fel! Dar nu! Nu se uzeazã de nici o cale de atac, astfel cã Dan Dobrovolschi are „liber” sã execute spitalul!

CJAS Vaslui sperã într-o negociere! Conducerea spitalului nu vorbeste!

Iatã ce spune presedinta CJAS Vaslui referitor la aceastã situatie:

„Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui a primit o înstiintare de poprire a unei sume de aproximativ 745.000 lei pentru Spitalul Municipal <<Elena Beldiman>> din Bârlad. Unitatea negociazã cu creditorul în asa fel încât sã obtinã o esalonare a acestor plãti. Solutia ar fi ca cele douã pãrti sã se înteleagã, pentru binele atât al celor care lucreazã în spital, cât, mai ales, al pacientilor. Am mai discutat cu colegii din tarã care s-au mai confruntat cu astfel de situatii si toti ne-au spus cã ideal ar fi ca spitalul sã se înteleagã cu creditorul si sã obtinã un plan de esalonare a acestor datorii în asa fel încât functionarea unitãtii sã nu fie afectatã”, a precizat Mihaela Chitariu, presedinta CJAS Vaslui. Elegantã pozitie, dar nu reflectã starea gravã în care se gãseste spitalul bârlãdean.

Conducerea spitalului bârlãdean tace mâlc!

Am încercat sã aflam pozitia conducerii spitalului bârlãdean, mai exact a managerului Dana Bors, care, prin proiectul managerial cu care s-a prezentat la examenul cu care a câstigat acest post anul trecut, se obliga ca sã nu ajungã spitalul în asemenea situatii! Am încercat sã aflãm si de ce juristii spitalului nu au reactionat în niciun fel în Dosarul 3069/89/2017, lãsând practic spitalul fãrã apãrare! De ce nu au fost informate Primãria Bârlad, CLM Bârlad, Consiliul de Administratie al spitalului de situatia din dosar? De faptul cã o sentintã judecãtoreascã prin care spitalul este executat de aproape 7 miliarde de lei si jumãtate, a devenit definitivã si produce efecte financiare devastatoare pentru spital. Din pãcate nimeni nu dã rãspunsuri, toti fug de presã ca dracul de tãmâie, nedorind sã dea explicatii!

Spitalul, executat premeditat!

În acest timp, primarul Bârladului, Dumitru Boros, este consternat si el de atitudinea inertã în care se complac cei din conducerea spitalului bârlãdean! Parcã nu se vrea, parcã cineva tine cu tot dinadinsul ca Bârladul sã rãmânã fãrã spital si astfel sã fim la mâna spitalului judetean Vaslui!

Vã reamintim cã la ultima sedinta de CLM – sedinta de pe 18 mai, de îndatã, primarul a cerut public consilierului local independent, Bogdan Sârbu, sã prezinte CLM Bârlad un raport, prin care sã explice (ca si consilier local evident, care face parte din salariatii spitalului) cum se explicã situatia grea a spitalului! „Dacã este consilier local are tot dreptul sã cearã la spital, mai ales cã sotia sa face parte din conducerea institutiei, un raport despre spitalul din Bârlad, unde lucreazã si spune mereu cã este consilierul local al celor din spital nu?”, a precizat ieri primarul Dumitru Boros. Iatã ce i-a spus consilierului Bogdan Sârbu, la sedinta CLM Bârlad:

„Reprezentati spitalul în CLM Bârlad da? Ei bine, vã cer sã ne prezentati un raport despre ce se întâmplã la acest spital. Dacã la nivel de municipiu existã vreo problemã majorã, aceasta este spitalul! Vã sfãtuiesc sã cereti de la conducerea spitalului urmãtoarele lãmuriri: dacã s-au recuperat banii pe utilitãti, în legãturã cu cantina (Bucãtãriile spitalului – n.r.) dacã a existat vreun contract si dacã societatea (Media Clas SRL, a lui Dan Dobrovolschi – n.r.) care are cantina în concesiune a plãtit aceste utilitãti! Public îi solicit acest lucru domnului Sârbu! Ce se întâmplã, dacã avem pãdure sau nu avem, dacã au administrat corect suprafata de teren din partea de Nord (cea unde este clãdirea lui Dobrovolschi – n.r.) a spitalului, unde este o suprafata de 1800 – 1900 de mp care este folositã fãrã a se achita niciun leu! Noi, Primãria si CLM Bârlad am dat acest teren spitalului si spitalul stã cu mâinile încrucisate! Sã verifice aceste chestiuni si multe altele care tin de cum administreazã banul si bunurile de la CLM Bârlad!”, a spus primarul Boros.

Spitalul bârlãdean are de recuperat bani de la firmele lui Dobrovolchi, dar nu o face!

Ia sã vã spunem noi, mai precis sã „traducem” putin solicitarea primarului Boros! „Cereti sã vi se spunã dacã s-au recuperat banii pe utilitãti!” – se referã la faptul cã, firma Media Class SRL Bârlad, apartinând lui Dan Dobrovolschi, (preparea hranei, vã amintiti?) a folosit bucãtãria de la Spitalul de Copii, foarte mult timp (din 2014 se pare) fãrã a plãti … ultilitãtile – apa, canalizarea, curentul, gazele etc. Utilitãti achitate de… spital, desi în contract era stipulat cã firma care preparã mâncarea trebuie sã le achite! Si asta o scrie Curtea de Conturi Vaslui, negru pe alb, cerând si recuperarea sumelor achitat de spital de la cel care trebuia sã le achite! Plus cã, de când s-a luat decizia în CLM Bârlad ca bucãtãria sã fie reinternalizatã, fiind achizitionate ultilaje de gãtit, oale, farfurii, tacâmuri etc, cu sumele aprobate în CLM Bârlad, acestea zac în bucãtãria sectiei pediatrie (fostul spital de copii), iar de curând, spitalul a depus dosarul de acordare a vizei de functionare de la DSVSA Vaslui. Si când colo, ce sã vezi? Dobrovolschi obtinuse înainte de spital acest aviz de functionare, dat de cãtre specialistii DSVSA Vaslui, firmei Media Class, desi (atentie!) conform celor declarate de primarul Dumitru Boros, firma lui Dobrovolschi – Media Class, nu mai avea contract de închiriere cu spitalul pentru acest spatiu!!! Si DSVSA Vaslui a acordat avizul pentru Dobrovolschi! Cum?? Asta am încercat sã aflãm si noi vineri, pe 18 mai, când am asteptat în fata DSVSA Vaslui, cu sediul în Bârlad, sã ne spunã si nouã doamna manager Bors, pentru a informa opinia publicã, cum de a fost posibil asa ceva?? Si rãspunsul ei a fost … „nu vorbesc cu presa”! Pãi de ce?? Cine lucreazã pentru spital si pentru distrugerea lui în acelasi timp??

Vizionati pe site-ul nostru filmul când primarul Boros si conducerea Primãriei, plus juristul Primãriei, precum si conducerea spitalului Dana Bors, manager si medicul Vladimir Aftene, directorul medical, merg la DSVSA Vaslui sã întrebe în ce bazã a fost acordat lui Dobrovolschi aviziul de functionare pentru firma lui la bucãtãria fostului spital de copii în conditiile în care nu exista un contract de închiriere al spatiului? Rãspunsurile vã vor lãsa mascã! S.O.S. spitalul nostru, bârlãdeni!