|

Doctorul sirian de la Spitalul Husi, învins în instantã, de norã!

VERDICTUL MAGISTRATILOR

DECIZIE… Nora chirurgului sirian, de la Spitalul Husi, cea care îsi acuza socrii cã vor sã o îndepãrteze de propriul copil, a câstigat fetita, în instantã. Femeia, medic pediatru de profesie, i-a convis pe judecãtori cã un copil de numai un an si ceva are nevoie de mama lui. Asadar, fetita se va întoarce lângã mama sa iar între timp, se va efectua o expertizã care va stabili dacã înregistrarea pe care nora medicului o are, este una autenticã, iar bunicii chiar plãnuiau sã îsi rãpeascã nepoata!

Dupã ce, pe fond, instanta a stabilit cã micuta trebuie sã stea la tatãl ei, cãci are conditii mai bune de trai, familia bãrbatului fiind una de reputati medici, cu posibilitãti materiale deosebite, iatã cã lucrurile s-au întors în favoarea mamei. Femeia a mers cu procesul mai departe, cerând încredintarea copilului. Pe 6 martie, judecãtorii i-au admis cererea, obligându-l pe sot sã îi dea mamei fetita, dar si sã achite cheltuielile de judecatã, în valoare de 3000 de lei.

Tânãra mamã a cerut ajutorul presei

Toatã aceastã situatie ar fi trebuit sã rãmânã strict în familia fostului director medical al Spitalului Husi, Wassouf Emad, fiind o chestiune cu evidente detalii personale, intime. Numai cã nora a luat o decizie controversatã, de a apela la presa localã si chiar nationalã, pentru a cere ajutorul. Femeia a sustinut cã de una singurã nu ar putea avea sorti de izbândã pentru obtinerea copilului, cãci socrii sunt oameni de pozitie socialã deosebitã si cu influentã. Deja femeia pierduse pe fond custodia copilului si, în câteva luni, s-a plâns ea, doar o datã a fost lãsatã sã îsi vadã fetita.

Nora a recunoscut cã si-a adus si mama si sora sã stea în locuinta socrilor, desi acest fapt i-a deranjat pe pãrintii sotului

Initial, femeia s-a limitat la a povesti public situatia din familia sotului, recunoscând faptul cã toatã tensiunea a survenit dupã ce mama si sora ei s-au mutat în locuinta familiei Wassouf, fapt care l-a deranjat pe sot, dar si pe pãrintii lui. “Este adevãrat cã mama venea sã mai stea la mine, dar si cã sora mea s-a mutat în casa socrilor, cãci am vrut sã o ajutãm. Pãrintii lui au spus cã neamurile mele le-au acaparat casa”, a recunoscut tânãra mamã.

O expertizã va stabili dacã înregistrarea este una autenticã, iar bunicii chiar aveau de gând sã îsi rãpeascã nepoata!

Chiar dacã mama fetitei a invocat faptul cã socrii sãi ar vrea sã o despartã de propria copilã, povestind despre un plan secret pe care socrul si soacra l-ar fi pus la cale, nimeni nu a crezut-o. Femeia însã a mers la o televiziune nationalã, unde a prezentat o înregistrare socantã, în care cei doi pãrinti ai sotului stabileau detaliile unei rãpiri. Cei doi sustineau cã micuta trebuie dusã în Siria, iar acolo ea va fi fãcutã “dispãrutã”. I se va scoate un certificat de deces, iar apoi i se va pierde urma. Cei care îi cunosc pe sotii Wassouf au avut sentimentul cã recunosc vocile lor, însã, cel mai probabil, va fi stabilit de o expertizã dacã înregistrarea este autenticã, iar vorbele socrilor contineau vreo intentie serioasã. Pânã atunci, copila a fost încredintatã mamei.