|

Doi cetãteni, felicitati de conducerea Politiei Locale Bârlad!

SPIRIT CIVIC…Directorul executiv al Politiei Locale Bârlad, col. (r) Vasile Chelaru, ne-a comunicat cã va trimite douã scrisori felicitare si multumire adresate lui Adrian Chiriac din Bogdãnesti sI Marianei Geluta Ilie, din Bârlad, care au gãsit douã portofele cu acte si bani, pierdute în Piata Centralã si le-au înapoiat pãgubasilor.

În ziua de 19 aprilie, în jurul orei 12, 20, la Directia Pentru Administrarea Pitelor, Parcãrilor si Cimitirelor din cadrul Primãriei Bârlad, s-a prezentat Adrian Chiriac, din comuna Bogdãnesti, care a predat un portofel gãsit în Piata Centralã “Sf. Ilie”. Administratorul pietei a solicitat Politiei Locale restituirea cãtre pãgubas. În ziua urmãtoare Maria Catanã de 71 de ani, din Bârlad, a recuperat portofelul în care se aflau documente personale si o sumã de bani si a transmis multumiri binefãcãtorului. Dupã câteva zile, mai precis în ziua de 23 aprilie, ora 12.,40, Mariana Geluta Ilie, care comercializeazã legume în Piata “Sf. Ilie”, a predat unui agent de politie localã aflat în timpul serviciului, un portofel în care se gãseau mai multe documente. Acestea au fost predate bârlãdencei Mihaela Bobârcã, de 28 ani, care de asemenea a transmis multumiri persoanei care a gãsit portofelul cu documentele sale.

Vasile Chelaru, col. (r) si directorul Politiei Locale Bârlad a precizat cã va transmite scrisori de felicitare cãtre Chiriac Adrian si Ilie Geluta Mariana, pentru gestul de omenie si spiritul civic de care au dat dovadã.

“Este o mare bucurie sã constatãm cã în preajma noastrã existã oameni cinstiti, cãrora le pasã de semenii lor. Evident, acestia reprezintã un exemplu demn de urmat si singura rãsplatã ce le-o putem oferi este exprimarea respectului si admiratiei noastre. Îmbucurãtor este faptul cã asemenea gesturi întâlnim tot mai des, ceea ce reprezintã un semn deosebit de bun. Pe de altã parte, ar fi bine ca oamenii sã manifeste mai multã grijã si atentie fatã de bunurile proprii, pentru a nu fi pierdute sau furate”, a precizat col. (r) Vasile Chelaru.