|

Doi copii de 1 si 2 ani, victime ale unui incendiu devastator în comuna Dãnesti

FOC… Incendiu de amploare, în satul Emil Racovitã, comuna Dãnesti, o casã a luat foc din temelii, iar doi copii de unu si doi ani au ajuns de urgentã la Spitalul Judetean intoxicati cu fum si cu arsuri de gradul 1, 2 si 3. Pentru cã starea celui mic este foarte gravã, medicii au decis sã fie transportat cu un avion la Bucuresti. Nu se stie cu exactitate ce a declansat incendiul, însã din primele cercetãri s-ar pãrea cã acesta ar fi fost provocat de soba supraîncãlzitã din locuintã. Copiii provin dintr-o familie nevoiasã, mama are deficiente de auz si vorbire si este despãrtitã de tatãl copiilor.

Potrivit martorilor, mama a fost cea care i-a scos pe copii din flãcãri. L-a luat pe cel mic si împreunã cu asistenta din sat si un angajat al primãriei s-au urcat în masinã si au plecat în întâmpinarea ambulantei. “Copilul de 12 luni are arsuri pe 80% din suprafata corpului, de gradul 2 si 3. Va fi transferat la Spitalul Judetean Vaslui, iar dupã ce va fi stabilizat, va fi transferat la Bucuresti cu un avion de pe aeroportul din Bacãu. Cel de-al doilea copil, în vârstã de 2 ani, are arsuri de gradul 1 în zona pometilor si posibil sã fi fost intoxicat cu fum”, au precizat cadrele medicale asearã, înainte de închiderea editiei.

“Probabil dacã era si bunica lui acasã, nu se întâmpla asta, dar era plecatã”

Potrivit primarului comunei Dãnesti, Neculai Ciofu, familia peste care s-a abãtut nenorocirea este nevoiasã si greu încercatã de viatã. “A ars toatã casa, nu au ce sã mai facã cu ea. Din câte am înteles de la vecini, mama a reusit sã scoatã copilul din casã. A venit imediat si asistenta din sat si împreunã cu cineva de la primãrie au luat o masinã si au plecat în întâmpinarea ambulantei. Din câte am înteles, mama nu are nimic, doar copilul cel mic a fost rãnit. Probabil dacã era si bunica lui acasã, nu se întâmpla asta, dar era plecatã. Sunt o familie mai necãjitã. Sotul bãtrânei este mort, fiica are si ea probleme, este surdo-mutã, si despãrtitã de sot. Nu stiu care este exact starea copilului, dar sper sã nu fie foarte grav si sã se facã bine”, a declarat primarul comunei Dãnesti.