|

Doi frati au speriat Spania: racolau fete, le obligau sã se prostitueze, le bãteau si le luau banii

Bârlãdeni, capi ai unui grup criminal organizat

TRAFIC DE PERSOANE… Cei doi frati Sãndulache, care au speriat Spania, sunt originari din judetul Vaslui, mai exact din Bârlad. Capi ai unui grup criminal organizat ce se ocupa cu prostitutia, Sebastian si Cristian Alin au terorizat, umilit si bãtut mai multe femei pe care le obligau, apoi, sã întretinã relatii sexuale cu diversi bãrbati. Detaliile cazului sunt desprinse, parcã, dintr-un film horror: si-au fortat victimele sã mãnânce bani (banconte de euro), le-au amenintat cu moartea, le-au violat si le-au obligat sã avorteze în România, unde se aflau sub supraveghere. Potrivit publicatiei The Sun, cei doi îsi introduseserã si bile metalice pe penis pentru ca sexul sã fie dureros pentru prostituatelor din „subordine”. Ba mai mult, cei doi proxeneti au reusit sã fenteze tribunalul spaniol: condamnati la închisoare, acestia au plãtit cautiune în valoare de 30.000 euro cu bani falsi. Si, culmea, nu sunt la închisoare, pentru cã tribunalul a asigurat cã „nu existã pericol de fugã”.

Sebastian Sãndulache are 39 ani, iar fratele sãu, Cristian Alin Sãndulache, are 34 ani. Ambii s-au nãscut si au crescut o perioadã în judetul Vaslui. Apoi, s-au mutat, împreunã cu mama lor, în Constanta. Distanta, dar poate si afacerea ilegalã pe care au început-o i-au îndepãrtat de rudele de aici, fapt ce reiese si din comentariile pe care verisorii lor le-au lãsat pe pagina de Facebook a lui Cristian Alin: „bunã, vere! Îi e dor lu’ mama de voi. E supãratã cã nu o suni. Te pup!”, „Da’ ce veri frumosi am, vã pup. Ne este dor de voi, si mie, si lu’ mãmica Mihaela”, „vãrule, esti tare frumos. Mi-e dor sã te vãd, te pupicesc”. „În Constanta toti îi cunosc, îi respectã si le este teamã. Aruncã bani si lumea se apleacã sã-i culeagã. Fac petreceri unde îsi aratã puterea economicã. Cum sunt atât de bogati, sunt multi vecinii care încearcã sã fie pe lângã ei. Asa fac rost de fete noi. Una a declarat cã logodnicul ei a vândut-o lui Sãndulache pe o mie de euro si un BMW de mâna a doua”, scrie El Espanol.

Fratii Sãndulache îsi racolau victimele folosind metoda „lover boy”

Cei doi frati sunt implicati într-un amplu dosar în care sunt acuzati de trafic de carne vie, prostitutie fortatã si spãlare de bani. Acestia au format un grup criminal organizat care, folosind metoda „lover boy”, atrãgeau femeile de care pretindeau cã s-au îndrãgostit si cu care începeau o relatie în România. Cunoscându-le situatia economicã precarã, le aduceau în Spania, sub pretextul obtinerii unui loc de muncã bine plãtit si a unei vieti mai bune. Odatã ajunse aici, prin violentã fizicã si psihologicã, le obligau sã practice prostitutia sau activitãti de hostess în diferite locatii. Potrivit Gazetei de Spania, totul a iesit la ivealã dupã ce Politia Nationalã a primit o sesizare anonimã cu privire la câteva fete de nationalitate românã, angajate ale clubului de noapte Delfo’s din Asturias, care erau obligate sã plãteascã o asa-zisã taxã de protectie unui grup de români (n.r. este vorba de fratii Sãndulache). Aceeasi sursã a explicat si modul în care membrii grupului actionau: „patru dintre ei erau „captatori” ai fetelor pe care le aduceau în Spania, de regulã cu avionul spre Madrid, iar de acolo erau transferate la Oviedo pentru a locui în apartamente închiriate de un alt inculpat. Odatã ajunse la Oviedo, fetelor le erau luate documentele si telefoanele mobile si li se aducea la cunostintã cã trebuie sã plãteascã pretul biletului, fortîndu-le sã practice prostitutia. Ziua de lucru a fetelor începea la ora 17:30 si se termina de obicei în jurul orelor de 5:00 sau 6:00 dimineata, în fiecare zi. De asemenea, le era impus si tariful pe care trebuia sã-l perceapã pentru fiecare dintre serviciile sexuale, între 45 si 60 de euro sau mai mult, dacã este posibil. În primele luni toate beneficiile obtinute din acestã activitate erau luate de cei doi frati, femeile neprimind nimic, sub pretextul cã trebuie sã plãteascã pentru biletul de cãlãtorie. Ulterior, la sfârsitul sãptãmânii, proxenetii le lãsau câte 200 sau 300 de euro pentru nevoile de bazã. Din acei bani, fiecare dintre ele trebuia sã-si achite cota la chiria apartamentului în care locuiau, alimentele, dar si restul cheltuielilor. În interiorul clubului, atunci când nu lucrau, fetele erau supravegheate de alte douã femei (angajate si ele), care îi informau prin intermediul mesajelor SMS pe cei doi capi ai retelei de proxeneti, despre toate activitãtile desfãsurate pe parcursul zilei. Ele erau responsabile si pentru colectarea sumei obtinute de la fiecare dintre fete”.

„Îi dau foc bunicii tale si pe tine te omor, îti bag cadavrul într-un sac si-l arunc pe-aici”

Gazeta de Spania prezintã inclusiv declaratii ale victimelor: „A.C. si A.G.M. sunt douã tinere românce pe care le-au fãcut sã creadã cã sunt logodnice ca sã le aducã în Spania. Când au sosit în Asturias, a început infernul. Au constatat cã Sandulache erau proxeneti care aplicau un tratament inuman prostituatelor. Lovituri, violuri zilnice, umilinte, amenintãri… A.C. si A.G.M. erau maltratate mai rãu decât celelalte, ca exemplu. Mesajul era, dacã pe logodnicele lor le bat în asa hal, sã-si imagineze ce le fac lor. Fetele aveau datorii enorme cu Sãndulache. „Dacã nu-mi plãtesti, îi dau foc mamei tale”. Pe alta o avertiza: „O violez pe sora ta (minorã). Îi dau foc bunicii tale si pe tine te omor, îti bag cadavrul într-un sac si-l arunc pe-aici”, dupã cum au declarat fetele la proces. Obligau fetele sã avorteze, una dinte ele în a 15-a sãptâmana. Pentru avorturi le trimiteau în România. În unanimitate au spus cã toate erau supuse constant la violuri. Pentru acest motiv au fost investigati de politia asturianã. Politistii nu puteau crede când Sãndulache a zis… „ah, dar se poate viola o prostituatã?”. Ei considerã cã dacã este prostituatã nu existã viol, si mai ales cã este „proprietatea” lui. Uneia dintre ele, care fãcuse lupte libere în România, „pentru a o supune, i-au dat bãtaie ca unui bãrbat”, a declarat una. „I-au dat asemenea lovituri cã nu s-a putut misca din pat o sãptãmânã. I-au tãiat bratul cu katana”. Katana era una din principalele arme cu care terorizau fetele. Proxenetii au impus un regim de teroare. „Lucrez de multi ani ca avocatã, dar în viata mea n-am vãzut un caz ca acesta”, a spus avocata Judith Gómez, de Vox Legis, potrivit Gazetei de Spania. Procuratura cere 118 si 115 ani de închisoare pentru cei doi frati inculpati, în timp ce pentru restul celor acuzati, pedeapsa cerutã este de 93 ani si jumãtate pentru fiecare dintre cei patru. În plus, Oficiul Procurorului General solicitã ca în conceptul de rãspundere civilã, primii doi inculpati sã plãteascã despãgubiri victimelor pentru cei 1.733.600 euro.