|

Doi santajisti din Ciocani, lãsati în libertate!

SI SANTAJISTI, SI FRAIERI…. Doi tineri, din comuna Ciocani, au fost retinuti pe 12 februarie în urma unui flagrant realizat de politistii de la Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Bârlad. Cei doi au santajat o tânãrã din Bârlad, plecatã la muncã în Italia, dupã ce unul dintre ei a contactat-o pe Facebook, cerându-i 2000 de euro pentru a nu face publice câteva poze în care femeia apãrea în pozitii indecente alãturi de partenerul ei de viatã. Ba chiar i-au trimis femeii o copie dupã Cartea de Identitate a unuia dintre ei, precum si numãrul contului în care sã depunã banii. Femeia si partenerul ei au contactat imediat Politia Bârlad, iar anchetatorii i-au chemat urgent în tarã pentru a face plângere si a organiza flagrantul. Zile întregi, cei doi, care sunt din comuna Ciocani, au fost monitorizati de politisti, s-a organizat flagrantul, au fost încãtusati, dusi în arest 24 de ore si prezentati, pe 13 februarie, în fata judecãtorului de drepturi si libertãti pentru a fi emise mandatele de arestare preventivã. Dar nici chiar un flagrant n-a putut convinge judecãtorul bârlãdean cã cei doi meritã sã stea dupã gratii sau mãcar arestati la domiciliu. A fost instituitã mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile!

De parcã nu era de ajuns cã judetul Vaslui s-a ales cu renumele de judetul betivilor si al violatorilor, desi nici pe departe nu este asa, acum s-au apucat tinerii needucati si lenesi de la sate sã practice santajul pe Facebook! Dar cazul pe care îl prezentãm acum întrece orice închipuire: Vasile Stãvãrache (20 ani) si Daniel Florin Toronilã (17 ani), din comuna Ciocani, au santajat pe Facebook un cuplu de bârlãdeni plecati la muncã în Italia, cerând 2000 de euro pentru a nu publica niste fotografii în pozitii indecente ale celor doi bârlãdeni. Femeia si partenerul ei s-au speriat de tupeul celor doi santajisti si au sunat la Politia Bârlad, unde au relatat ce trãiesc, trimitând anchetatorilor si postãrile primite de la cei doi santajisti din Ciocani. Pentru cã sunt mai prosti decât prevede legea, cei doi santajisti, bucurosi cã „solicitarea” lor a avut efect, au trimis chiar si o copie dupã Cartea de Identitate a unui dintre ei, precum si contul unde sã depunã banii.

Flagrant, retinere, anchetã, hai liberare!

Tinerii care erau santajati de Florin Toronilã si Vasile Stãvãrache, au fost chemati în tarã sã depunã plângere, ceea ce au si fãcut. Au venit repede acasã si au depus plângerea. Politistii de la Investigatii Criminale si cei de la Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad au organizat „ca la carte”, luni, 12 februarie, un flagrant, în parcarea de la Penny, în plin centrul Bârladului. Cei doi au venit cu buzunarele fluturând, fiind convinsi cã li se vor înmâna banii, au luat banii, dar imediat au fost înconjurati de politisti care le-au pus cãtusele pe mâini si i-au luat pe sus la Politie. Au fost anchetati, retinuti pentru 24 de ore, iar pe 13 februarie seara au fost dusi în fata judecãtorului de drepturi si libertãti, unde procurorul de caz a cerut mãsura arestului preventiv pentru comiterea infractiunii de santaj. Dar surprizã totalã pentru procuror si politistii care au lucrat la acest caz zile întregi, pentru a dovedi vinovãtia celor doi ciocãnari: judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad a instituit doar mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel la Tribunalul Vaslui, de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Dacã sunt lãsati în libertate violatori ( recent – cazul lui Nelu Marian Anghel din Zorleni), falsificatori de acte, care au sapte capete de acuzare, inclusiv înselãtorie (recent – cazul fiului bulibasei de la Murgeni Victor Sandu), criminali la volan – care circulã beti si omoarã pietoni, de ce nu ar fi în libertate si santajistii cei mai prosti pe care i-am vãzut vreodatã!! No comment!