|

Doi tigrisori bengalezi albi, au fost achizitionati pentru Grãdina Zoo! (FOTO)

ANIMALE RARE…Primarul Dumitru Boros a anuntat, în cadrul unei conferinte de presã, cã grãdina Zoologicã din Bârlad s-a îmbogãtit de curând cu douã animãlute foarte rare în lume! Este vorba despre doi pui de tigru alb, bengalez, mascul si femelã, care au fost achiozitionati de Primãria Bârlad pentru Grãdina Zoologicã din Bârlad. Începând cu luna aprilie, cei doi puiuti de tigru bengalez alb vor putea fi vãzuti în habitatul lor construit special pentru ei.

Grãdina Zoologicã din Bârlad a primit finantare pentru a achizitiona animale noi pentru a fi vãzute de micutii vizitatori si nu numai. O oportunitate extraordinarã s-a ivit când un achizitor de animale rare a fãcut o ofertã de nerefuzat Primãriei Bârlad: achizitionarea a doi puiuti de tigru alb bengalez, raritãti în lume, unde sunt mai putin de 2500 de exemplare, iar în UE sunt doar opt exemplare. Iatã cã la Bârlad vom avea doi tigri bengalezi, mascul si femelã, Taifun si Tania, care au fost achizitionati cu suma de 5000 de euro plus TVA/bucatã. „Puisorii de tigru alb au si ajuns la Grãdina Zoo din Bârlad, iar acum sunt în carantinã, unde vor sta 1 lunã si jumãtate cel putin. Se face trecerea de la laptele matern la carne si imunizarea lor pentru adaptarea la clima noastrã. Sunt foarte jucãusi si frumosi”, a spus Adrian Cãrãbãt, directorul Grãdinii Zoo Bârlad.

Tigru Bengalez alb este o specie întâlnitã în special în regiunea Bengal, dar prezentã si în nordul Indiei si Nepal. Este animalul national al Indiei si Bangladeshului. Are o lungime între 2,2 si 3,1 m, greutate între 120 si 250 kg. Masculii sunt mai mari decât femelele. Cu toate cã tigrul bengalez alb este subspecia de tigru cu populatia cea mai numeroasã, populatia totalã este estimatã la 2500 exemplare în întreaga lume, cu o tendintã de scãdere drasticã. Principalele amenintãri sunt braconajul si reducerea habitatului natural (si, implicit, disparitia surselor de hranã).