|

Doi vãlenari i-au venit de hac mardeiasului de Vaslui

CA-N VESTUL SÃLBATIC

ÎNCÃIERARE…Viata de noapte din Vaslui a fost zguduitã, în acest weekend, de un nou scandal. Dupã ce, în octombrie, a intrat în posesia titlului de “mardeiasul lunii”, ca urmare a bãtãilor date mai multor tineri din Vaslui, Andrei Cernat revine în atentia oamenilor legii. De data asta adolescentul s-a bãtut într-o benzinãrie din Vaslui, avându-i ca adversari pe doi bãrbati din Vãleni. Nu s-a luptat de unul singur, ci l-a avut alãturi chiar pe tatãl sãu. Neîntelegerile dintre cele douã tabere începuserã cu câteva ore mai devreme, într-un bar de la iesirea din Vaslui, si au avut ca sãmântã de scandal muzica din localul respectiv. Politistii nu au stat prea mult la discutii si le-au deschis celor patru protagonisti ai incidentului dosare penale pentru tulburarea ordinii publice.

Parcarea benzinãriei OMV din Vaslui a fost, sâmbãtã dimineata, scena unei bãtãi ca în filme. Actorii principali? Andrei si Marius Cernat din Vaslui, iar de partea cealaltã Daniel si Vasile Bojoagã, doi frati din Vãleni. Cauza? Muzica si dedicatiile pe care acestia le dãduserã cu câteva ore înainte, într-un bar de la iesirea din oras.

“De la muzicã a pornit totul”

Episodul ne-a fost povestit de câtiva martori, care au fost prezenti la tot scandalul. “Era sâmbãtã dimineata, pe la ora 5, când Andrei si tatãl lui au intrat în local. Nu mai era foarte multã lume, petrecerea aproape cã se terminase. Între cei doi din Vaslui si tânãrul din Vãleni a avut loc o altercatie, din cauza muzicii. Unii voiau sã asculte ceva, altii altceva. Dar nimic grav nu s-a întâmplat în locatia respectivã”, spun martorii. Câteva ore mai târziu, cele douã tabere s-au întâlnit în benzinãria Petrom, unde a avut loc si bãtaia. De data asta, bãrbatul din Vãleni era împreunã cu fratele sãu, ceea ce le-a dat de gândit celor doi vasluieni. “M-am gândit cã pentru bãtaie au venit, dar nu i-am bãgat în seamã. Apoi unul dintre ei a început sã ne înjure. I-a spus tatãlui meu cã într-o zi mã va bate. Practic, de la amenintãrile astea a început bãtaia”, ne-a zis Andrei Cernat. Martorii prezenti la incident spun cã cei doi vasluieni, tatã si fiu, au iesit destul de sifonati din lupta cu cei doi frati din Vãleni.

S-au împãcat la sectie

Imediat, la fata locului, au ajuns mai multe echipaje ale Politiei, care i-au transportat pe cei patru scandalagii la sectie. Aici, nu micã le-a fost mirarea oamenilor legii sã afle cã nicio tabãrã implicatã în bãtaie nu a vrut sã depunã plângere împotriva celeilalte. “Noi ne-am bãtut, noi ne-am împãcat. A fost un scandal pe moment si atât”, a mai spus Andrei Cernat. Chiar si asa, oamenii legii au deschis dosar penal, în care cei patru sunt cercetati pentru tulburarea ordinii si linistii publice.