|

Doi vasluieni în lotul campioanei Viitorul

Scoala de fotbal din Vaslui naste campioni

TALENTE…FC Viitorul Constanta a cîstigat titlul de campioanã a României, sâmbãtã, la doar opt ani de la înfiintare. Nu multi stiu cã în lotul cu care echipa de la malul mãrii a câstigat campionatul se aflã si doi jucãtori vasluieni, Andrei Ciobanu si Adrian Nenitã.

Hagi a fondat academia care îi poartã numele în 2009, iar echipa de seniori a promovat în esalonul de elitã în 2012. Cea mai bunã performantã a echipei antrenate de Gicã Hagi a fost pânã acum locul 5, ocupat în stagiunea trecutã. Iatã cã dupã doar opt ani de la înfiintare, echipa “Regelui” a reusit sã câstige titlul de campioanã cu un lot format în mare parte din jucãtori români. Printre fotbalistii care au pus umãrul la aceastã performantã se aflã si doi vasluieni.

Andrei Ciobanu, debut cu gol la Viitorul

Transferat în urmã cu sapte ani la Academia “Gheorghe Hagi”, bârlãdeanul Andrei Ciobanu a reusit sã se facã remarcat si chiar sã prindã echipa mare. Fotbalistul, care a descoperit tainele acestui sport la Fepa Bârlad, sub aripa antrenorului Virgil Grigoras, a debutat pentru Viitorul în sezonul trecut, într-un meci cu Astra Giurgiu, meci în care a reusit sã si marcheze. “Este un lucru mare pentru mine. Faptul cã joc la echipa celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, mã obligã sã fiu din ce în ce mai bun. Visul meu este sã joc la o echipã de top din Europa, dar mai am încã mult de învãtat”, ne-a declarat Andrei Ciobanu. În acest sezon, mijlocasul de 19 ani are 25 de minute jucate pentru Viitorul, în meciul din retur cu CFR Cluj.

Adrian Nenitã, speranta fotbalului vasluian, transferat în 2015 la Viitorul

Al doilea vasluian din lotul Viitorului este Adrian Nenitã. În vârstã de 20 de ani, mijlocasul s-a transferat la gruparea constãnteanã în 2015. În acest sezon a evoluat în partida din optimile Cupei României, câstigatã în fata celor de la Pandurii cu scorul de 3-0. Adrian Nenitã a debutat în Liga I la FC Vaslui, în sezonul 2012-2013, în meciul cîstigat de “galben-verzi” pe terenul celor de la CSMS Iasi, scor 1-2.