|

Doi verișori, un vrâncean și un gălățean, le dau gratis pâine italienilor

Zilele trecute a circulat pe reţelele de socializare o ştire despre Sorin Mistreanu (Tecuci) şi Laurenţiu Moroşanu (Focşani), doi români care deţin o brutărie în Italia şi care, din solidaritate faţă de situaţia dificilă în care se află poporul italian, au hotărât să ofere pâine gratis tuturor celor care nu-şi permit să şi-o cumpere. Am luat legătura cu cei doi pentru a le afla povestea.

Sorin şi Laurenţiu sunt verişori şi au plecat din România pentru a munci în Italia, aşa cum au făcut-o alţi zeci, poate chiar sute de mii de conaţionali de-ai noştri. În aceste zile în care coronavirusul răpeşte din ce în ce mai multe vieţi în Italia, cei doi patroni ai brutăriei s-au gândit să ofere o mână de ajutor ţării care le-a devenit a doua casă.

Cum a început totul

Iniţial am reuşit să luăm legătura cu tecuceanul Sorin Mistreanu, de la care am aflat că se află în Italia din anul 2004, când a lucrat iniţial ca şofer de tir. Primele luni au fost mai grele, era înconjurat de oameni străini, peste tot se vorbea o limbă străină… aşa că trebuia să o ia de la zero.

Nu se gândeşte să revină în România, ci îşi propune să-şi extindă cât mai mult activitatea acolo, în Italia. Cum a început totul? „Afacerea a început în felul următor, eu sunt aici din 2004, iar verișorul meu din 2001. Înainte am fost șofer de tir, el însă a făcut de la început această meserie şi are aproape 20 de ani de experiență în acest domeniu, la început a fost pizzar într-un restaurant, după care a muncit vreo 12 ani într-o brutărie.

Când a aflat că patronul brutăriei vrea să vândă afacerea, îmi propunea: «Hai să facem ceva!». Cu 3⁄4 ani înainte am încercat să o cumpărăm, dar nu am putut din cauza preţului mult prea mare. Am mai așteptat încă doi ani, până a scăzut puțin prețul, și în 2016 am reuşit”, povesteşte Sorin Mistreanu…..https://monitoruldevrancea.ro/2020/03/21/galerie-foto-interviu-sorin-mistreanu-si-laurentiu-morosanu-romanii-care-ofera-paine-gratis-in-italia/