|

Doliu la Corni

Primarul comunei Corni, Dumitru Mitosu, a incetat din viata la varsta de 62 de ani. Acesta a suferit sambata, in jurul orelor 22.00, un atac cerebral care i-a fost fatal. De fata se afla chiar fostul primar al comunei, Marin Brichiseala.

Conform celor de la Serviciul de Ambulanta, un echipaj s-a deplasat la fata locului, insa personalul de pe Ambulanta nu a putut constata decat decesul, nemaiputandu-se face nimic pentru edil. Liderii organizatiei judetene PSD Botosani regreta moartea celui ce a fost Dumitru Mitosu, anuntand ca vor participa atat la priveghi, cat si la inmormantare, care va avea loc marti, la orele 12.00, in comuna Corni. Atunci vor fi prezenti, pe langa conducerea filialei judetene PSD Botosani, si primarii social-democrati din judet. “Este o mare pierdere, domnul Mitosu a fost unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut organizatia noastra. Sincere condoleante familiei si celor apropiati”, a spus senatorul Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei judetene PSD Botosani.

Alegeri in cel mult 90 de zile

Dumitru Mitosu a reprezentat, pret de mai multe mandate, locuitorii comunei Corni, fie din pozitia de primar, fie din cea de viceprimar sau consilier local. Astfel, acesta a fost primul primar al comunei, dupa 1989, pentru ca ulterior, in perioada 1996-2000, sa ocupe postul de consilier local. Mai departe, in mandatul 2000-2004, Mitosu a ocupat postul de viceprimar, recastigandu-si apoi functia de primar in mandatul 2004-2008, cand a candidat pe listele PRM. In 2008, acesta si-a exercitat din nou dreptul de a fi ales, insa pe listele PSD, castigand din nou Primaria comunei Corni. Dumitru Mitosu nu a apucat sa-si mai duca la bun sfarsit mandatul pe care il avea asigurat pana in 2012. Conform legislatiei in vigoare, in cazul decesului primarului, in termen de 90 de zile de la data la care s-a luat act de incetarea mandatului de drept al acestuia, trebuie organizate alegeri locale anticipate in comuna. Pana atunci, cel care va prelua prerogativele primarului este viceprimarul comunei. Totodata, Consiliul Local poate sa delege pe perioada determinata atributiile viceprimarului unui membru din Consiliul Local. Prefectul judetului, la solicitarea secretarului de comuna, va lua act de incetarea de drept a mandatului primarului, prin ordin, iar ulterior se va solicita Ministerului Administratiei si Internelor sa propuna Guvernului luarea unei hotarari in sedinta, in vederea organizarii de noi alegeri. (M. Aionesei)

Social democratii au mai pierdut un primar rapus de boala

Organizatia judeteana PSD Botosani a mai pierdut un primar in acest an. La doar 53 de ani, primarul comunei Rachiti, Toader Buliga, a incetat din viata la finele lunii martie, tot din cauza unor probleme de sanatate. Acesta se afla la al doilea mandat de primar, dupa ce parcursese alte doua mandate in calitate de viceprimar.

evenimentuldebotosani.ro