|

Doliu la Husi: s-a stins din viatã profesoara Valeria Chetran!

REGRET…. Unul dintre cei mai iubiti dascãli din municipiul Husi, care vreme de 40 de ani a fost la catedra un model, dar si o inspiratie, pentru toti elevii sãi, s-a stins din viatã. Profesoara Valeria Chetran, în vârstã de 77 de ani, a predat ani la rând la Scoala nr. 2 din oras. “Menirea sa a fost aceea de aduce lumina în viata copiilor, fiind o profesoarã minunatã”, spune o fostã elevã. Înmormantarea va avea loc duminicã, 11 august, ora 12,00, la cimitirul ortodox din municipiul Husi, Sf. Toma.

Vestea cã profesoara Valeria Chetran s-a stins din viatã a fost una tristã pentru foarte multi dintre fostii sãi elevi. Distinsã, zâmbitoare, caldã si devotatã profesiei sale, Valeria Chetran a fost una din cele mai iubite profesoare si o dirigintã de neuitat. Desi a predat vreme de 40 de ani o disciplinã consideratã de multi nu tocmai usoarã, Chimie, niciun elev nu se temea de ora doamnei Valeria Chetran. Avea blândetea si rãbdarea necesare de a explica încet, pe înteles, formule si exercitii grele, astfel cã pânã si copiii care nu îndrãgeau stiintele exacte, puteau lua note bune. 40 de ani, fãrã întrerupere, a predat la Scoala 2, iar viata sa a ajuns sã se identifice, pe bunã dreptate, cu viata acestei unitãti de învãtãmânt. Dupã anii 2000 s-a pensionat. În ultima vreme a fost nevoitã sã lupte cu o boalã cruntã. Ieri, apropiatii au anuntat faptul cã doamna profesoarã Valeria Chetran s-a stins din viatã, la vârsta de 77 de ani.

Destinul profesoarei Chetran, împletit cu destinul Scolii 2

Decesul unuia din dascãlii care au clãdit prin cariera lor destinul Scolii numãrul 2 din municipiul Husi, nu poate sã nu readucã în discutie faptul cã, recent, în Consiliul Local, alesii au semnalat un fapt important. Din cauza numãrului tot mai mic de copii, institutia riscã sã îsi închidã portile. Altãdatã, aici învãta un numãr mare de copii, adunati din mai multe cartiere ale orasului. “E foarte usor de închis o scoalã, dar e foarte greu sã deschizi una”, a atras atentia profesorul Cristinel Popa, consilier local.

Copiii i-au adus cele mai mari bucurii!

Înmormântarea profesoarei Valeria Chetran va avea loc duminicã, 11 august, la ora 12,00, în cimitirul Sfântul Toma. Cei care vor sã îsi ia rãmas-bun o pot face la capela cimitirului, unde este depus trupul neînsufletit. Profesoara Chetran a avut doi copii, un bãiat, Adrian, si o fatã, Tamara, dar si douã nepotele. Ambii copii sunt stabiliti în Canada. Tamara Chetran a fost unul dintre elevii de exceptie ai Liceului Teoretic “Cuza Vodã” Husi, în anul absolvirii, 1985, ea fiind declaratã sefã de promotie. Profesoara Valeria Chetran era foarte mândrã de copiii sãi, spun apropiatii. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!