|

Doliu naţional în Turcia. Dublul atentat din Istanbul s-a soldat cu 38 de morţi

Turcia a decretat o zi de doliu național duminică după dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul care s-a soldat cu cel puțin 38 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a anunțat agenția Anadolu.

Premierul turc Binali Yildirim a ordonat ca steagurile să fie coborâte în bernă după ce un vehicul capcană a explodat în apropierea unei mașini de transport a poliției, la ora 22:29 (19:29 GMT), în fața Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka.

Totodată, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a amânat o vizită prevăzută în Kazahstan după dublul atentat comis în centrul orașului Istanbul.

Președintele Erdogan urma să efectueze duminică o vizită în această republică din Asia Centrală, însă călătoria a fost amânată pentru o dată ulterioară din cauza dublului atac produs la Istanbul, oraș zguduit în acest an de mai multe atacuri pentru care au fost acuzați rebelii kurzi și jihadiștii.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/doliu-national-in-turcia-dublul-atentat-din-istanbul-s-a-soldat-cu-29-de-morti_330179.html#ixzz4SWTNtDNd