spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
24-apr.-2024

Douã eleve vor reprezenta Vasluiul la „Memoria Holocaustului”

- Advertisement -

Sâmbãtã, 28 mai 2016, a avut loc faza judeteanã a Concursului National Memoria Holocaustului” la Liceul „Nicolae Iorga” din Negresti. Concursul s-a desfãsurat pe douã sectiuni – Gimnaziu si Liceu, reunind 47 de elevi si 12 profesori îndrumãtori. Activitatea a fost coordonatã de inspectorul de specialitate, prof. Nicolae Ionescu si de responsabilul Comisiei de Organizare si Evaluare, prof. Lucian Sava de la Liceul „Nicolae Iorga”. Elevele Bãlãutã Miruna (Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui, prof. Livia Spiridon) si Manolachi Nicoleta (Liceul Teoretic Emil Racovitã, prof. Ionela Lepãrdã) vor reprezenta judetul Vaslui la etapa nationalã, care se va desfãsura la Bucuresti în perioada 28-31 iulie 2016.

Au participat elevi de la Scoala Rîsesti, Scoala Ghermãnesti, Scoala „Mihai David” Negresti, Scoala „George Tutoveanu” Bârlad, Scoala „Constantin Parfene” Vaslui, Scoala „Mihai Eminescu” Vaslui, Scoala „Stefan cel Mare” Vaslui, Liceul „Emil Racovitã” Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui si Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Pentru pregãtirea participãrii la concurs, elevii au parcurs o bibliografie consistentã si au sustinut o probã scrisã si una practicã. Proba practicã a avut ca punct de plecare un colaj video de 10 minute de film artistic sau documentar, elevii de gimnaziu având de realizat o lucrare plasticã, iar cei de liceu un produs informatic.

La sfârsitul concursului s-au acordat si premiile. La Gimnaziu, premiile I si II au fost obtinute de eleva Bãlãutã Miruna si respectiv Nãstasã Karla, ambele de la Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui, îndrumate de profesoara Livia Spiridon. Premiul III a fost obtinut de: Pintea Nicolae si Alexandrache Maria, de la Scolile Rîsesti si Ghermãnesti, elevi îndrumati de profesoara Adriana Spãtaru. Tot premiul III a fost acordat elevelor Cobzaru Denisa, Munteanu Laura (Scoala „Constantin Parfene” Vaslui), Onofrei Roxana (Scoala Ghermãnesti), Albescu Ruxandra (LMK Vaslui, prof. Cãtãlina Alexa). Mentiuni au primit, în ordinea punctajelor, elevii: Ungureanu Vlad (LMK Vaslui, prof. Cãtãlina Alexa), Lãzãreanu Alexandra (Scoala „Constantin Parfene” Vaslui), Alexa Maria-Luiza (Scoala Rîsesti), Parteni Ioana-Patrica (Scoala „Mihai David” Negresti, prof. Gicã Scarlat), Irimia Nicola, Boca Oana (Scoala „Constantin Parfene” Vaslui), Hobinc Iulian (Scoala „George Tutoveanu” Bârlad, prof. Mariana Mamalaucã), Soitu Karina, Otel Sânziana (Scoala „Mihai Eminescu” Vaslui, prof. Loredana Chelmu).

Premiantii de la liceele vasluiene

La sectiunea Liceu, premiul I a fost adjudecat de Manolachi Nicoleta de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, îndrumatã de profesoara Ionela Lepãrdã. Premiul al II-lea a fost primit de elevele Gangu Roxana (Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, prof. Simona Arhire), Sârcu-Alexandra Valentina (Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, prof. Ionela Lepãrdã), Morariu Nicoleta (Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, prof. Nicolae Ionescu). Premiul al III-lea a fost câstigat de Mocanu Petronela (Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, prof. Gabriela Lisievici) iar mentiuni, elevele Bors Sandra, Aftinici Raluca (Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, prof. Ionela Lepãrdã) si Nica Alexandra (Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, prof. Ciprian Rîsãscu). Astfel, elevele Bãlãutã Miruna (Scoala Gimnazialã Constantin Parfene Vaslui, prof. Livia Spiridon) si Manolachi Nicoleta (Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, prof. Ionela Lepãrdã) vor reprezenta judetul Vaslui la faza nationalã care se va desfãsura la Bucuresti în perioada 28-31 iulie 2016. Activitatea a fost coordonatã de inspectorul de specialitate, prof. Nicolae Ionescu si de responsabilul Comisiei de Organizare si Evaluare, prof. Lucian Sava de la Liceul „Nicolae Iorga”.

„Memoria Holocaustului”

Aceastã competitie scolarã se desfãsoarã din 2006 ca urmare a colaborãrii Ministerului Educatiei si Cercetãrii Stiintifice cu Institutul Yad Vashem din Ierusalim, institut care oferã si cursuri de formare pe problematica Holocaustului, pentru profesorii din învãtãmântul preuniversitar. Ratiunea acestor preocupãri stiintifice si institutionale este acela de a face cunoscutã tinerei generatii drama evreilor din secolul al XX-lea, dar mai ales de a promova valorile democratice, moral-civice, mult vehiculate de programele scolare si cu adevãrat indispensabile societãtii actuale în care extremismul cunoaste un puternic reviriment.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.