|

Douã infractiuni si douã contraventii la regimul rutier, acelasi sofer!

INCONSTIENT… Un sofer din Vulturessti a fost prins de politisti la sfârsitul sãptãmânii trecute, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenta alcoolului. În plus, conducãtorul auto nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar masina la volanul cãreia se afla avea inspectia tehnicã periodicã si asigurarea obligatorie expirate.

În noaptea de sâmbãtã spre duminicã, în intervalul orar 22:00 si 04:00, politisti din cadrul Politiei Orasului Negresti-Sectia 6 Politie Ruralã Negresti- au desfãsurat o actiune politieneascã pe raza de competentã a sectiei, pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.Prin desfãsurarea actiunii preventiv-reactive s-a urmãrit cresterea autoritãtii politiei si asigurarea respectãrii legii prin prezenta activã a lucrãtorilor, pentru prevenirea activitãtii infractionale si cresterea vizibilitãtii elementului politienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precãdere, depistarea si sanctionarea conducãtorilor de vehicule cu tractiune animalã si a biciclistilor care nu respectã normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducãtorilor de vehicule care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenesti” a declarat purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui.

Un tânãr din Vulturesti, campion absolut la abateri

Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, au fost verificate 20 de vehicule si legitimate peste 50 de persoane. De asemenea, politistii au aplicat un numãr de 11 sanctiuni contraventionale, dintre care opt pentru încãlcãri privind circulatia pe drumurile publice, douã pentru abateri prevãzute de Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice si o sanctiune pentru o abatere la alt act normativ. Valoarea totalã a sanctiunilor aplicate a fost de peste 5.000 de lei. Totodatã, cu ocazia actiunii, au fost constatate si patru infractiuni, trei privind conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice” si una privind “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”. Recordul a fost bãtut de un bãrbat de 26 de ani, din comuna Vulturesti, care se deplasa pe un drum public de pe raza localitãtii Buhãesti, comuna Vulturesti, la volanul unui autovehicul înmatriculat în judetul Bacãu. “Testarea bãrbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia cercetãrilor efectuate, a rezultat faptul cã bãrbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule dar si faptul cã acesta a condus autovehiculul, în cursul aceleiasi zile, de încã douã ori, pe drumurile publice din comuna Vulturesti. Autoturismul folosit avea asigurarea obligatorie auto expiratã din luna octombrie 2019 si, totodatã, inspectia tehnicã periodicã expiratã din luna august 2019″, a mai precizat reprezentantul IPJ Vaslui. Potrivit politistilor, bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore, iar luni a fost prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui pentru luarea unei mãsuri preventive.