|

Douã mãicute aghezmuite l-au descoperit pe « Sfântul » de la Politia Localã | VIDEO

CIRC… Douã femei îmbrãcate în straie bisericesti, care pãreau a fi în stare de ebrietate, au fãcut un scandal monstru, duminicã dupã-amiazã, în centrul municipiului Vaslui. Cele douã mãicute, care veneau de la mãnãstirea Ghighiu din judetul Prahova, cu destinatia mãnãstirea Hadâmbu din judetul Iasi, au scuipat si blestemat pe aproape toti vasluienii care le-au iesit în cale, din cauza …unei pisici care a preacurvit. “Eu am crescut în mãnãstirea Ghighiu, unde nu se face preacurvie, de mine a avut grijã mãicuta Pavelina. Orasul ãsta e plin de hoti si de curve”, tipa una dintre femei, în gura mare. Mãicutele au fost abordate de un politist local, în zona Casei de Culturã, însã dupã douã blesteme si o înjurãturã, acesta si-a dat seama cã nu poate face fatã de unul singur, asa cã a chemat întãriri. O patrulã mobilã a Politiei Locale le-a abordat din nou pe cele douã femei, lângã fostul magazin Central. Oamenii legii au întâmpinat mari probleme în a le legitima pe mãicute si asta din cauza celei mai în vârstã, care îl vedea pe Necuratu’ în toate persoanele din jur. “Mãicuta, Doamne si Stãpânul vietii mele, rugãciune! Lasã oamenii ãstia în pace! Lasã-l pe Sfântul Mina în pace! Sfântul Mina scrie buletinul”, i-a spus cealaltã femeie mãicutei, în timp ce-i bãtea o cruce micã, pe umãr, “Sfântului” de la Localã.

Deseori vãzutã ca o solutie la tumultul si stresul generate de societate, viata la mãnãstire poate tulbura la fel de usor mintile oamenilor, când la tot pasul începi sã vezi draci, ceaune cu smoalã si ispite. Un bun exemplu în acest sens este ce s-a întâmplat ieri, în centrul Vasluiului, cu douã femei care se pare cã tranzitau orasul. Târând dupã ele trei geamantane si câteva genti, acestea s-au asezat la umbrã, pe scãrile de la fostul sediu al Marfin Bank, pentru a-si trage sufletul. Dupã ce s-au odihnit, de nicãieri, cele douã femei au început sã tipe si sã înjure lumea din jur, prevestind un mare rãzboi care se va abate asupra tãrii noastre. “Sã stiti si voi cã pãrintele Arsenie Boca a condamnat si hotia si prostia si vrãjitoria. Sã dea Dumnezeu rãzboi, sã luãm tara înapoi, sã nu mai vindem pe unul si pe altul. Biserica nu e bunã, dar hotia vã tine de foame” – tipa una dintre femei, în timp ce vasluienii de la blocul din apropiere priveau spectacolul, de la balcoane.

Pisica neagrã care a preacurvit

Dupã ce si-au pus rucsacurile în spate, cele douã femei si-au vãzut de drum, în continuare. Au traversat bulevardul Stefan Cel Mare prin loc nepermis, obligându-i pe soferi sã frâneze pentru a le acorda prioritate, apoi s-au asezat pe o bancã de lângã Casa de Culturã, unde s-au mai debarasat de câteva bagaje, pe care le-au aruncat într-un cos de gunoi. Între timp, mai multi vasluieni au sunat la Politie, reclamând scandalul fãcut de cele douã femei. La scurt timp, în zonã si-a fãcut aparitia si un politist local, care a încercat sã le legitimize, fãrã nicio sansã de reusitã. “Du-te dom’le de aici! Hai, te rog frumos! Du-te la hoti, la cei care furã, nu veni la noi. Eu am crescut în mãnãstirea Ghighiu, unde nu se face preacurvie, de mine a avut grijã mãicuta Pavelina. Orasul ãsta e plin de hoti si de curve”, i-a spus spus una dintre femei politistului de la Localã. Mãicutele pãreau cã au ceva de împãrtit în special cu femeile si fetele care treceau prin centru, fãcându-le, aproape pe toate, curve. “La mãnãstire, în post si rugãciune, nu pe strãzi, cu tocuri si fuste scurte. Pãrintele Iustin Pârvu s-a rugat pentru noi toti, ca Dumnezeu sã ne ierte pãcatele, dar voi nu vedeti asta. Vouã vã umblã ochii dupã bãrbati. E prea multã preacurvie în orasul ãsta! Post si rugãciune, asta vã trebuie! Nu mai lãsati pisica neagrã sã preacurveascã! Aveti grijã de ea, cã e curvã mare, face pãcate toatã ziua! Rugati-vã pentru sufletul ei, asa cum si pãrintele Iustin Pârvu s-a rugat pentru sufletele voastre”, a fost mesajul, plin de mister, al mãicutei mai tinere.

“Sfintii” de la Localã: “Lasã-l pe Sf. Mina sã scrie buletinele”

BLAGOSLOVITI…Pentru cã nu fãcea fatã de unul singur înjurãturilor si blestemelor celor douã femei, politistul de la Localã si-a chemat în ajutor colegii, care s-au intersectat cu mãicutele în fata magazinului Winmarkt. Oamenii legii au reusit sã le legitimeze, nu însã fãrã scandal. Si asta dupã ce mãicuta mai în vârstã i-a luat la rost si pe ei. Noroc cu companioana de drum, care i-a explicat cã oamenii legii nu le vor rãul. “Omu’ ãsta n-a fãcut nimica. Are vinã politaiul sau cine te-a necãjit? Omu’ ãsta nu te-a necãjit, pisica te-a necãjit! Du-te la bagaje si stai acolo. Mãicuta, Doamne si Stãpânul vietii mele, rugãciune! Lasã oamenii ãstia în pace! Lasã-l pe Sfântul Mina în pace! Sfântul Mina scrie buletinul”, i-a spus femeia mãicutei mai în vârstã, în timp ce-i bãtea o cruce pe umãr politistului de la Localã. Potrivit oamenilor legii, femeia mai tânãrã este din Bucuresti, cu domiciliul în localitatea Portari, judetul Vaslui, în timp ce cealaltã este din judetul Galati. Ambele veneau de la mãnãstirea Ghighiu din judetul Prahova, având ca destinatie finalã mãnãstirea Hadâmbu, din judetul Iasi.