|

Dragostea interzisã a unei mãicute cu un arab a fãcut-o sã-si piardã mintile!

SUFLET PUSTIIT…Femeia de 35 de ani, din Bârlad, care ieri a amenintat cã se aruncã de pe bloc, are o poveste cumplitã. Acum cinci ani, pe când era cãlugãritã la o mãnãstire din Neamt, a fãcut o gresealã ce ulterior a declansat o serie de nenorociri. Femeia s-a îndrãgostit de un arab, a rãmas însãrcinatã si a nãscut un copil. Fapta ei nu a rãmas fãrã consecinte. Tânãra a fost alungatã de la mãnãstire, iar arabul a pãrãsit-o. De supãrare si rusine, mama cãlugãritei s-a sinucis aruncându-se de pe bloc. La începtul acestui an, fosta mãicutã a mai nãscut un copil, care a fost dat în plasament familial încã din maternitate. Din cauza lipsurilor materiale si mai ales a mortii mamei sale, fosta cãlugãritã a intrat într-o gravã depresie. Nu are loc de muncã, copilul de 4 ani merge la grãdinitã si nu are cele necesare. Doborâtã de greutãti, femeia a clacat psihic. Nu a fost la medic pentru a se trata, astfel cã depresia a împins-o la un gest necugetat, a încercat sã se sinucidã, asa cã reprezentantii Protectiei Copilului au luat copilul chiar de la grãdinitã.

Mai multi locatari ai unui bloc de pe strada Aleea Parc din Bârlad au anuntat ieri, faptul cã o vecinã de-a lor, o femeie de 35 de ani, cunoscutã cã fiind într-o depresie accentuatã, amenintã cã vrea sã se arunce de pe bloc. Culmea, era chiar în locul de unde se aruncase acum multi ani mama sa. În urma apelului au venit cât au putut de repede Ambulanta, Politia, ISU si jandarmii, iar, la vederea acestora, Irina G. a coborât din podul imobilului si s-a ascuns în locuintã. A refuzat însã sã dea drumul la usã, chiar dacã medicul de pe Ambulantã si celelalte autoritãti sosite la fata locului au insistat ca aceasta sã stea de vorba cu ei, pentru a încerca sã o ajute cumva. Întrucât vecinii ne-au sesizat faptul cã aceasta are un copilas în vârstã de 4 ani, aflat în acele momente la grãdinitã, reporterul cotidianului Vremea Nouã a fost cel care a sesizat Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a veni si a lua decizii în privinta micutului. Reprezentantii DGASCP Vaslui s-au prezentat la grãdinita copilului si l-au preluat, pentru ca micutul sã fie în sigurantã.

Pe când era mãicutã la o mãnãstire din Neamt, Irina a fãcut un copil cu un arab!

Vecinii spun cã povestea de viatã a Irinei este una dramaticã. Femeia ar fi fost cãlugãritã în trecut, iar bãietelul de 4 ani a fost conceput cu un cetãtean arab, în perioada în care se afla la o mãnãstire din judetul Neamt. Dupã nasterea bebelusului, arabul a pãrãsit-o, iar conducerea mãnãstirii a înlãturat-o imediat cum a aflat de sarcinã. Femeia s-a întors la locuinta pãrinteascã din Bârlad, unde o altã drama a urmãrit-o: mama sa s-a aruncat de la etajul 4 al imobilului, într-un context îngrozitor, asemãnãtor cu cel pe care ea a fost la un pas sã-l repete. Toate acestea i-au accentuat starea depresivã, comportamentul femeii fiind complet dezechilibrat. Mai mult decât atât, vecinii spun cã în luna februarie a acestui an, Irina a dat nastere unui alt bebelus, pe care a vrut sã îl lase în maternitate, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului preluând micutul, pentru a fi dat în plasament.

Lãsatã si fãrã copil si fãrã bani!

Irina G. nu are cum sã meargã la medic, spun apropiatii ei, pentru cã nu are asigurare, nu are serviciu, nu are cu ce sã se întretinã. „Tocmai din aceastã cauzã ea a ajuns sã-si piardã mintile, dar nu e om rãu, e o biatã femeie trãdatã, pãrãsitã, rãmasã singurã fãrã posibilitãti. As vrea sã iau eu bãiatul pânã când se va face ea bine, poate se va trata, cã are mare nevoie de tratament”, a spus o femeie, care îi este prietenã apropiatã. Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui a intervenit imediat si a securizat copilul femeii depresive, pânã când se va stabili situatia psiho-socialã a micutului.

„Institutia noastrã a fost sesizatã cu privire la acest caz de cãtre reporterul ziarului Vremea Nouã, sens în care s-a procedat la evaluarea de urgentã a situatiei ce a confirmat existenta unor elemente de risc pentru copilul cu vârsta de 4 ani care, la momentul interventiei, a fost identificat la grãdinitã. Având în vedere aceste aspecte, minorul a fost securizat într-un centru de specialitate, loc unde va rãmâne pânã la clarificarea situatiei sale psiho-sociale. Mentionãm faptul cã situatia acestei familii nu a mai fãcut obiectul activitãtii institutiei noastre, sens în care, la acest moment, nu detinem informatii suplimentare.”, a precizat Irina Cîmpeanu, purtãtor de cuvânt al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui.