|

Drama vasluiencei sechestratã zece ani într-un beci, departe de a se încheia: “mi-e fricã si acum, ajutã-mã!”

AMINTIRI DUREROASE… Mihaela Maricela Condrea, femeia originarã din Negresti, sechestratã timp de zece ani într-un beci din Italia, cere ajutorul oamenilor pentru a-si reface viata departe de familia celui care a nenorocit-o. Aceasta a apãrut într-o emisiune de pe un post de televiziune din Italia, în care a povestit chinurile prin care a trecut si prin care urmeazã sã mai treacã. „Mi-e fricã si acum, ajutã-mã, Barbara, te rog, mama sa, sora sa stiu unde locuiesc si au venit la mine cerându-mi ca sã-l iert, mie mi-e fricã sã mai stau aici, ajutã-mã, te rog!”, o implorã femeia pe prezentatoarea emisiunii. Aceasta nu poate pãrãsi Italia pentru cã va trebui sã-l înfrunte pe italianul care a sechestrat-o pe toatã perioada procesului.

Cazul Maricelei a iesit la ivealã anul trecut, dupã o razie a politistilor italieni la domiciliul italianului ce o sechestrase.

Potrivit ziarului Gazeta Româneascã din Italia, “investigatiile carabinierilor au arãtat cã femeia sosise din România în 2007, la vârsta de 19 ani, pentru a o îngriji pe mama bãrbatului. Dupã moartea bãtrânei, acesta a sechestrat-o si a tinut-o prizonierã timp de 10 ani. Femeia a fost practic imobilizatã, încuiatã în beci, obligatã la violuri zilnic. Nu a fost dusã niciodatã la spital, nu a întâlnit niciodatã o altã persoanã. În timpul sarcinii nu a primit îngrijiri medicale. Rãnile grave în pãrtile intime rezultate în urma violurilor si nasterilor au fost cusute de bãrbat cu fir de nylon pentru pescuit. Ancheta a pornit dupã ce bãrbatul, aflat cu bãiatul într-o masinã, a avut un comportament ciudat când masina a fost verificatã de carabinieri, pentru un control de rutinã. Bãiatul era murdar si avea hainele rupte. S-a decis o verificare a domiciliului, decoperindu-se oroarea: femeia si copiii, un bãiat de 9 ani si o fetitã de 3, trãiau în beciul insalubru, cu sobolani si gândaci, fãcându-si nevoile în gãleti. Dormeau pe „paturi” din carton. Femeia era aproape inconstientã si întelegea ce i se întâmplã dupã atîtia ani de torturã. Având în vedere conditiile grave ale femeii si copiilor, acestia au fost transferati imediat într-o locatie protejatã. Italianul a fost dus la penitenciarul din Catanzaro”.

“M-a tras de pãr si m-a izbit cu capul de pereti”

La un an de zile de momentul eliberãrii sale, Maricela a avut tãria de a apãrea public într-o emisiune televizatã si de a povesti chinurile prin care a trecut de-a lungul celor zece ani. „M-a violat continuu, încã de la început, de când abia sosisem în casa lui. Când am rãmas însãrcinatã m-a dus la spital la control, dar nu puteam spune nimic de fricã, iar acasã nu a venit nimeni, niciodatã pentru o vizitã sau un control medical”, si-a amintit Maricela. De asemenea, aceasta a povestit ce a pãtit când a fost prinsã încercând sã fugã: “mi-am confectionat o coardã din cearsafuri sperând sã pot coborî cu ea, eram închisã sus, la etajul patru, dar m-a prins exact când mã urcam pe fereastrã. M-a tras de pãr si m-a izbit cu capul de pereti, apoi mi-a astupat gura cu niste cârpe si cu bandã scotch ca sã nu pot tipa. M-a trântit la pãmânt si a început sã mã loveascã sãlbatic cu pumnii si picioarele, cu bucãti de lemn, cu tot ce avea la îndemânã. Îngrozitã, m-am închis în mine însãmi si de fricã nu am mai încercat niciodatã sã fug, pentru cã am trecut prin momente îngrozitoare”, a povestit Maricela. De asemenea, aceasta a amintit si de faptul cã italianul care a tinut-o sechestratã îl învãta pe fiul lor sã o loveascã: “încã de când avea doar 5 anisori îl învãta sã mã loveascã si sã mã umileascã, sã îmi aducã injurii, sã-mi vorbeascã urât. L-a îndepãrtat, practic, de mine. Ca sã mã urascã bãiatul, îi spunea cã eu nu-l iubesc si îl învãta, cu vorbe vulgare, sã punã mâna pe o bucatã de lemn si sã mã loveascã. Dacã nu fãcea ceea ce îi spunea tatãl sãu, si copilul mânca bãtaie, la fel ca mine.”

“El a spus cã se va rãzbuna, iar eu nu mai am încredere în nimeni”

Maricela a cerut, totodatã, ajutorul jurnalistilor de a pleca din locul în care stã acum pentru cã îi este fricã de familia celui care a sechestrat-o: “Mi-e fricã si acum, ajutã-mã, Barbara, te rog, mama sa, sora sa stiu unde locuiesc si au venit la mine cerându-mi ca sã-l iert, mie mi-e fricã sã mai stau aici, ajutã-mã, te rog! Am nevoie sã-mi refac viata linistitã alãturi de copiii mei, mi-e fricã aici! El a spus cã se va rãzbuna, iar eu nu mai am încredere în nimeni. Vreau sã plec de aici, sã-mi cresc copiii în liniste si pace, departe de aici!”. Potrivit publicatiei Rotalianul, Aloisio Francesco Rosario Giordano se aflã în închisoare, iar Maricela nu poate pãrãsi Italia pentru cã trebuie sã ia parte la procesul care începe abia în data de 24 ianuarie, anul urmãtor. Avocata Maricelei Condrea a intervenit în emisiune, precizând cã va încerca sã obtinã maximul pedepsei pe care o meritã. Deocamdatã, prezenta Maricelei este necesarã în Italia pânã când se vor finaliza procesele în care italianul este judecat. Un proces pentru sechestrare de persoanã, abuzuri si violente si un alt proces pentru decãderea din drepturile pãrintesti.