|

DREPT LA REPLICA

În urma articolului intitulat “De ce nu sunt bani la Protectia Copilului? Oamenii PSD sunt „înghesuiti” pe statele de platã ale instituției”, semnat de cãtre Cezara Mironicã, apãrut în cotidianul Vremea Nouã – din data de 13.11.2017, doresc sã fac urmãtoarele precizãri, în vederea informãrii corecte a opiniei publice:

M-am angajat în cadrul DGASPC Vaslui în funcția de asistent social, începând cu data de 20.01.2014, în urma unei proceduri transparente de promovare a examenului ( scris si interviu) susținut la sediul instituției sus amintite. În toatã aceastã perioadã mi-am desfãșurat activitatea în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copii și a Centrului de Asistențã și Sprijin pentru Tinerii care pãrãsesc Centrele de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Nr.2 Bârlad, îndeplinind sarcinile specifice profesiei de asistent social pentru un numãr foarte important de beneficiari.

Începând cu data de 03.01.2017 am fost detașat la Centrul de Plasament Elena Farago din Bârlad, unde desfãșor aceleași activitãți specifice profesiei de asistent social și nu numai, de luni pânã vineri în intervalul 08.00-16.00, fiind la dispoziția șefilor mei ierarhici pentru a-mi îndeplini sarcinile prevãzute in fișa postului.

Toate aceste aspecte sunt foarte ușor de verificat dacã cineva dorește cu adevãrat sã cunoascã adevãrul și sã informeze corect opinia publicã. Mi se pare inadmisibil ca unui cetãțean al României anului 2017 sã-i fie aduse asemenea acuze de o gravitate excepționalã fãrã o minimã verificare a veridicitãții informațiilor în prealabil.

De asemenea, vreau sa subliniez faptul cã sunt absolvent al Facultãții de Filosofie și Științe Social Politice – specializarea Asistențã Socialã, respectiv Sociologie – studii de licențã și masterat, din cadrul Universitãții A.I.Cuza Iași, promovând cu media 8,68, respectiv 9,66.

Menționez faptul cã NU am fost șeful de cabinet al doamnei deputat Ana Birchall și NU SUNT colaborator la cabinetul parlamentar al domnului deputat Adrian Solomon.

Așadar, prin prezentul drept la replicã resping categoric afirmațiile denigratoare care se referã la subsemnatul, informatii false, redate tendențios, fãrã niciun fundament legal, care îmi încalcã în mod grosolan demnitatea și propria imagine, lezându-mi viața personalã și cariera profesionalã.

În speranța cã doriți o informare realã și transparentã, veți corecta cu celeritate informațiile false din cadrul articolului publicat în cotidianul dumneavoastrã, deși este tardiv, și vã rog sã publicați acest drept la replicã, rezervându-mi totodatã dreptul de a mã adresa instațelor de judecatã în vederea tragerii la rãspundere pentru încãlcarea dreptului demnitãții umane, denigrãrii propriei imagini și a respectului pentru viata privatã.