|

Drum comunal distrus de ape la Tãcuta, autoritãtile locale dorm!

Sãtenii din Focseasca riscã sã rãmânã izolati de lume dacã ploile vor continua si autoritãtile locale si judetene nu vor lua mãsuri

INCREDIBIL…În urma ploilor cãzute în ultima vreme, în comuna Tãcuta, un drum comunal ce duce cãtre cimitirul din localitatea Focseasca a devenit impracticabil. Oamenii au cerut ajutorul autoritãtilor locale dar s-au lovit de un rãspuns neasteptat din partea edilului. Acestia sustin cã Florin Ionel le-a spus cã nu vrea sã aibã de-a face cu ei. Se pare cã primarul tine mai mult la rivalitatea dintre el si fostul viceprimar, Ionel Beraru si mai putin la sãtenii din localitate.

Ce au lãsat în urmã ploile în comuna Tãcuta este greu de descris. În schimb, oamenii asteaptã degeaba sprijinul autoritãtilor locale. Astfel, la Focseasca, drumul care duce spre cimitirul din localitate a devenit impracticabil, dupã ce apele au sãpat santuri adânci, pe alocuri, de jumãtate de metru. Oamenii sunt disperati si au cerut ajutorul edilului Florin Ionel dar spun cã acesta le-a rãspuns cã nu vrea sã stie de ei, mai ales cã majoritatea sunt sustinãtorii fostului viceprimar Ionel Beraru, cel care, în urmã cu mai bine de un an, a fost dat afarã din partid si a rãmas fãrã functie dupã ce edilul a cerut, insistent, acest lucru. “Am cerut ajutorul primarului dar ne-a spus cã nu vrea sã stie de noi. Nu-i pasã cã mai multe familii au rãmas izolate si nu se poate intra sau iesi din curte cu o cãrutã sau masinã. Abia reusesti sã mergi pe jos si sã fii foarte atent unde pui piciorul. La cei din conducerea judetului nu putem apela pentru cã este vorba de un drum comunal chiar dacã se intersecteazã cu unul judetean”, spun oamenii din localitate. Mai mult, oamenii vorbesc despre faptul cã edilul Florin Ionel se rãzbunã pe ei dupã conflictul pe care l-a avut cu fostul viceprimar Ionel Beraru, cel care a rãmas fãrã functie dupã ce a refuzat sã semneze, în fals, facturi pentru piatrã. De atunci, pentru primar, localitatea Focseasca pare sã nu mai existe pe hartã chiar dacã oamenii au de suferit. De asemenea, apa a distrus si singurul drum judetean care face legãtura cu DN24, prin Codãesti. “Drumul acesta a devenit impracticabil si cine se aventureazã pe el are sanse sã-si rupã masina în douã. Din pãcate pentru noi, singura salvare trebuie sã vinã de la cei din conducerea judetului pentru cã drumul este al lor. Pentru noi este greu, mai ales cã altã solutie pentru a ajunge în municipiul resedintã de judet nu existã”, spun oamenii din Tãcuta. De asemenea, sãtenii povetesc cã apa cãzutã a transformat drumurile din comunã în adevãrate râuri care au mãturat totul în calea lor. Astfel, aprovizionarea comunei a devenit una extrem de dificilã, dar greu este si pentru copiii care fac naveta la scolile din Tãcuta sau din municipiul Vaslui. Sperã ca cei de la Consiliul Judetean Vaslui sã-si îndrepte atentia si asupra lor mãcar cu un autogreder care sã niveleze drumul. “Stim cã drumul acesta urmeazã sã fie asfaltat, sau cel putin asa am înteles de la mai marii judetului. Pânã atunci însã, suntem la mila naturii si, din pãcate, ploile par sã nu se linisteascã. Sperãm cã vom fi ajutati, asa cum au mai fãcut cei de la CJ si cu alte ocazii”, spun tãcutenii.