|

Drumurile din Vaslui, cumpãnã pentru pelerinii care merg la Sfânta Parascheva

GRÃBIT… Trei persoane au ajuns vineri la spital dupã ce masinile în care se aflau au fost implicate într-un accident pe raza judetului Vaslui, în localitatea Ratesu Cuzei. Cel care ar fi provocat impactul care a angrenat trei autoturisme ar fi fost soferul unei masini cu numere de Galati, care se îndrepta spre Iasi, la pelerinajul organizat cu ocazia hramului Sf. Cuvioase Parascheva, si în care se aflau mai multe persoane. Nu este primul eveniment rutier din judetul nostru în care sunt implicati credinciosii care vor sã ajungã la moastele Sfintei Parascheva. În urmã cu trei ani, un autocar plin cu pelerini din judetul Ilfov s-a proptit de clãdirea primãriei Solesti, dupã ce soferul a suferit un infarct în timp ce se afla la volan.

Din cauze încã necunoscute, masina a intrat pe contrasens si s-a ciocnit cu un alt autoturism. “Soferul unei masini de Galati, care se îndrepta spre Iasi, pe fondul neatentiei la volan, a pãtruns pe contrasens, unde a lovit o masinã de Iasi si apoi una de Vaslui. În spatele masinii de Galati era o masinã de Vaslui, al cãrei sofer, pentru a evita impactul, a iesit de pe partea carosabilã. Se fac cercetãri pentru vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Trei persoane, dintre care douã din masina de Galati care a provocat impactul au fost rãnite în coliziune si au fost transportate la Spitalul de Urgentã Vaslui pentru investigatii si îngrijiri medicale.

Drumul la moaste, ultimul pentru un sofer din judetul Ilfov

Drumurile din judetul Vaslui pun la grea încercare credinta pelerinilor care, an de an, vin în pelerinaj la moastele Sfintei Parascheva. O aratã atât accidentul de vineri, cât si incidentul petrecut în urmã cu trei ani, pe raza localitãtii Solesti, când un autocar cu 51 de pelerini din judetul Ilfov a pus la pâmânt mai multe garduri, oprindu-se într-un copac din curtea primãriei. Evenimentul rutier a avut loc dupã ce soferului de pe autobuz i s-a fãcut rãu, prãbusindu-se inconstient lângã volan. Echipajul medical de la Ambulantã l-a resuscitat, însã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, a intrat în stop cardio-respirator, medicii constatând decesul acestuia. Din fericire, niciunul dintre cei 51 de pasageri ai autocarului nu a fost rãnit. Ei au continuat drumul spre Catedrala Mitropolitanã din Iasi cu un alt autocar, trimis din Dorohoi.