|

Dubla crima la Beresti Tazlau: doi barbati au fost ucisi cu lovituri de bata.

Doi barbati au fost omorâti dupa ce le-au fost sfaramate capetele, in noaptea de sâmbata spre duminica, in satul Turluianu, din comuna Beresti Tazlau. Doi suspecti au fost retinuti aseara.

Duminica dimineata, in jurul orei 8.00, o femeie care se ducea la manastirea din apropiere a facut macabra descoperire.

Pe ulita, intr-o balta de sânge era cadavrul unui barbat, cu capul zdrobit, iar in curte a mai fost gasita o victima, la fel de desfigurata. S-a dat alarma imediat printre vecini, iar oamenii i-au recunoscut pe cei morti. Unul era Mihai Ioja (35 ani), iar celalalt era cumnatul sau Catalin Adomnica (24 ani).

Amândoi au fost macelariti la adapostul noptii de persoane necunoscute. La fata locului, au ajuns imediat mai multe echipe de politisti, dar si procurori criminalisti care au impânzit comuna, incercând sa dea de urma suspectilor.

„Mi-au omorât si sotul si fratele. Numai pe el il mai aveam, ca eu nu am parinti, nu am pe nimeni”, povesteste Mariana Ioja. Cei doi aveau impreuna doi copii minori, unul de 10 si altul de 5 ani, si nu stie cum sa le spuna acum baietilor ei ca tatal lor nu mai este.

Ulita nu este iluminata

Aceasta banuieste ca ar fi fost omorâti de un individ care are un proces pe rol si in care sotul ei a fost martor.

„Cred ca el a fost, nu avea cine altcineva. Sotul meu era un tip sever, dur, dar nu avea treaba cu nimeni. S-a intâmplat sa fie de fata la o altercatie, l-au pus martor si a mers la judecatorie recent.

Cât a fost el plecat in Germania, ca muncea acolo, ma ameninta mereu pe mine ca imi face rau. Dar fratele meu saracul nu avea nicio vina. Ei veneau amândoi cu caruta din sat si a picat si el nevinovat”, mai spune Mariana.

Un vecin, care locuia la câteva case departare a auzit galagie pe strada si a iesit in curte. „Eu ma uitam la televizor. Era 12.00 noaptea. Am auzit scandal si am oprit sonorul. Am iesit in curte si am auzit când spunea: «de ce-l omori? Il omori la mine, in fata curtii?» M-am speriat si am fugit in casa. Dar nu am vazut nimic, ca nu este lumina aici, pe strada. Apoi, s-a mai auzit o voce de barbat, când trecea prin fata casei mele. Probabil mai era cu cineva, ca se auzeau discutii”, spune Ion Dragomir.

Oamenii spun ca tânarul de 24 de ani ar fi spus ca suna la 112 sI, in acel moment, a fost lovit si el. Anchetatorii vor trebui acum sa afle cine sunt criminalii.

„Au strigat la mine ca sunt doi barbati morti in drum. Când am venit aici era macel. Au dat atât de tare, incât le-a sarit creierul pe gard si bucati din craniu erau peste tot, pe aici. Le-a dat numai in cap. Pe Mihai l-am recunoscut dupa lantul din aur de la gât, iar pe Catalin dupa haine, ca lucrase la mine toata ziua si stiam cum era imbracat. Baiatul asta a fost chinuit toata viata lui. A ramas de mic fara parinti si muncea prin sat”,
-Gheorghe Ioja – vecin

Dubla crima la Beresti Tazlau: doi barbati au fost ucisi cu lovituri de bata. UPDATE

UPDATE: Politistii si procurorii prezenti in comuna pentru anchetarea cazului au reusit sa-i identifice si sa-i prinda pe suspecti. Este vorba despre doi frati, unul de 20 de ani si altul care va implini 18 ani maine.

Dubla crima la Beresti Tazlau: doi barbati au fost ucisi cu lovituri de bata. UPDATE

Acestia au fost adusi duminica seara la Parchetul Tribunalului unde au fost audiati. Ei si-au recunoscut fapta si, ceea ce este socant, nu a existat un motiv concret care sa fi determinat uciderea celor doi barbati.

Dubla crima la Beresti Tazlau: doi barbati au fost ucisi cu lovituri de bata. UPDATE

Pur si simplu au intervenit intr-o altercatie si, cu o cruzime greu de imaginat, le-au sfaramat capetele cu batele. La parchet a ajuns si mama celor doi suspecti.

- See more at: http://www.desteptarea.ro/dubla-crima-la-beresti-tazlau-doi-barbati-au-fost-ucisi-cu-lovituri-de-topor/#sthash.MiUCtC63.dpuf