|

Dumitru Buzatu: “Avem de ales între candidatul PSD si candidatul lui Bãsescu”

PUBLICITATE ELECTORALÃ

RELAXARE La PSD, cu câteva zile înainte de turul II al alegerilor prezidentiale, e liniste. Cel putin, asa reiese din atitudinea presedintelui organizatiei judetene PSD, Dumitru Buzatu, care face o analizã a modului în care s-au prezentat cei doi prezidentiabili, la ultimele emisiuni televizate, cu accent pe prestatia premierului Victor Ponta, cel care are prima sansã la alegerile de duminicã. „Am vãzut, pe de o parte, un candidat tânãr, dar cu o vastã experientã politicã, stãpân pe sine si cu rãspunsuri complete si bine documentate, pe deplin capabil sã se ridice la nivelul cerintelor functiei pentru care candideazã, iar de cealaltã parte, un candidat speriat si debusolat, fãrã minime cunostinte despre tara pe care doreste sã o conducã”, explicã Buzatu. Ziua de duminicã, 16 noiembrie, va însemna o mobilizare generalã din partea tuturor membrilor PSD si simpatizantilor acestui partid. Este momentul pentru ca România sã aibã un presedinte social-democrat, crede Buzatu. „Victor Ponta este pregãtit si meritã sã fie presedintele României. Sunt convins cã ne va reprezenta cu cinste în Europa si în lume si va fi, totodatã, atent la nevoile tãrii. Victor Ponta a arãtat cã întelege cum functioneazã economia, are diplomatia si experienta politicã necesare pentru a fi un bun presedinte”, explicã liderul judetean al PSD.

Reporter: Cu sigurantã, domnule presedinte, ati urmãrit dezbaterea televizatã de marti searã, în care, pentru prima datã în aceastã campanie, cei doi candidati rãmasi în cursa prezidentialã, Victor Ponta si Klaus Iohannis, s-au aflat fatã în fatã. Cum ati vãzut dumneavoastrã dezbaterea si ce concluzii putem trage din ea?

Dumitru Buzatu: Evident, am urmãrit dezbaterea la care ati fãcut referire si concluzia este una singurã: românii vor vota, în numãr si mai mare decât au fãcut-o la turul întâi, cu Victor Ponta! Am vãzut, pe de o parte, un candidat tânãr, dar cu o vastã experientã politicã, stãpân pe sine si cu rãspunsuri complete si bine documentate, pe deplin capabil sã se ridice la nivelul cerintelor functiei pentru care candideazã, iar de cealaltã parte, un candidat speriat si debusolat, fãrã minime cunostinte despre tara pe care doreste sã o conducã. De fapt, si nu sunt singurul care gândeste astfel, mã întreb dacã Iohannis chiar îsi doreste sã ajungã presedinte. Mai degrabã cred cã aceasta este dorinta grupului de interese din spatele lui. Fiindcã nu trebuie decât sã ne uitãm cine se aflã alãturi de candidatul ACL: Monica Macovei, Elena Udrea, Mihai Rãzvan Ungureanu, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcã, adicã oamenii lui Bãsescu. Toti s-au ascuns în spatele unei marionete, Klaus Iohannis, un candidat pe care nici nu îl sprijinã în mod real, dar de pe urma cãruia au încercat si vor încerca în continuare sã profite. Din acest punct de vedere, lucrurile, repet, sunt clare: avem de ales între candidatul PSD, Victor Ponta, si candidatul lui Traian Bãsescu. Acesta este Klaus Iohannis, un continuator al regimului Bãsescu, sprijinit de oamenii lui Bãsescu.

Iohannis – “un habarnist care vrea sã fie presedinte”

Rep: Este clar cum priviti confruntarea celor doi candidati rãmasi în cursã, dar trebuie sã vã întreb: chiar nimic de bine despre Klaus Iohannis?

Dumitru Buzatu: Chiar cã as vrea sã vã fac pe plac, dar… nimic! Nu pot identifica niciun element pozitiv în prestatia publicã de pânã acum a lui Klaus Iohannis. A fãcut gafã dupã gafã, si-a trãdat propriul electorat chiar înainte de a fi în mãsurã sã o facã. Un exemplu: în România sunt milioane de oameni care primesc fie salariul minim, fie pensia socialã minimã, care este de 350 de lei. Stim, în urma declaratiilor publice ale lui Iohannis, cã el nu stie nimic despre acesti oameni. Este un habarnist care vrea sã fie presedinte! Cum poti sã vrei sã ajungi presedintele tuturor românilor când tu nu ai notiuni elementare despre cei peste jumãtate de milion de pensionari care trãiesc cu o pensie minimã de 350 de lei? Candidatul ACL trãieste într-o Românie paralelã, nu în România realã. Iatã de ce nu poate fi el presedintele românilor, pentru cã, nestiutor si manevrabil cum e, îi va aduce în fatã tot pe cei de care românii s-au sãturat, pe oamenii lui Bãsescu. Sã nu ne mirãm dacã, prin continuarea regimului Bãsescu, vom avea parte, pe lângã scandal si dezbinare, de noi tãieri de salarii si pensii, fiindcã asta rezultã din mãsurile economice propuse de Klaus Iohannis în programul prezidential. Sã nu uitãm cine este premierul anuntat de Klaus Iohannis: Cãtãlin Predoiu, lider important al PDL, a cãrui semnãturã se aflã pe toate deciziile de tãieri de salarii si pensii din 2010. De aceea, subliniez cã orice vot pentru Klaus Iohannis va fi de fapt pentru continuarea regimului Bãsescu.

Rep.: De partea cealaltã, ce ati avea de spus?

Dumitru Buzatu: De partea cealaltã, lucrurile sunt cât se poate de simple si la vedere: Victor Ponta a demonstrat cã este un bun prim-ministru si oferã toate garantiile cã vom avea un presedinte tânãr, dar experimentat, un sef de stat demn si capabil sã conducã România în urmãtorii ani. Este important sã spunem cã Guvernul Ponta este cel care a introdus mãsuri de relaxare fiscalã în economie: reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale, scutirea impozitului pe profitul reinvestit sau reducerea TVA-ului la pâine la 9%. Ca sã-l parafrazez pe Klaus Iohannis, abia acestea sunt fapte, nu vorbe! Sunt foarte multe argumentele care îl precomandã pe Victor Ponta pentru presedintie, nu pe Klaus Iohannis, dar, pe scurt, diferenta dintre cei doi este cã Victor Ponta a scos România din austeritate si a adus-o pe primele locuri în topul economiilor în crestere din Uniunea Europeanã. Victor Ponta a reparat nedreptãtile pe care Bãsescu si PDL le-au fãcut românilor. Asociindu-se cu oamenii lui Bãsescu, Iohannis va readuce austeritatea în România si, mai grav, va perpetua climatul de turbulentã, confuzie si scandal din ultimii ani.

Pe 16 noiembrie, toti vasluienii trebuie sã iasã la vot

Rep: Cum vedeti ziua de duminicã, 16 noiembrie, din punctul de vedere al celor care încã se mai gândesc dacã sã iasã sau nu la vot?

Dumitru Buzatu: Eu sunt convins cã orice cetãtean responsabil, interesat de destinul acestei tãri în urmãtorii ani, de viitorul lui si al copiilor lui, stie ce trebuie sã facã: sã se prezinte la sectia de votare si sã îl voteze pe candidatul care le va oferi tuturor românilor garantii de stabilitate, unitate, dezvoltare si normalitate. În opinia noastrã, acest candidat este Victor Ponta. Totodatã, pentru cã mai sunt câteva zile pânã la alegeri, îmi reînnoiesc apelul cãtre toti membrii nostri de partid, cãtre militantii PSD: vorbiti cu oamenii, convingeti-i pe cei care încã sunt nehotãrâti, pe cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au iesit la vot în turul întâi al alegerilor, sã îsi exercite acest drept si, foarte important, sã nu îl iroseascã votând pentru candidatul ACL, continuatorul lui Traian Bãsescu!

„Victor Ponta meritã sã fie presedintele României”

„Este clar, dupã dezbaterea de marti searã, cã Victor Ponta este pregãtit si meritã sã fie presedintele României. Sunt convins cã ne va reprezenta cu cinste în Europa si în lume si va fi, totodatã, atent la nevoile tãrii. Victor Ponta a arãtat cã întelege cum functioneazã economia, are diplomatia si experienta politicã necesare pentru a fi un bun presedinte, ascultat si respectat, un mediator si un factor de echilibru” – Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene PSD Vaslui.