|

Dumitru Buzatu, despre conferinta Vioricãi Dãncilã: „Este un om real, dintr-o lume realã”

REACTIE… Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat cã dezbaterea organizatã de Klaus Iohannis a fost un simulacru, cu întrebãri montate dinainte. Acesta a adãugat cã Viorica Dãncilã a iesit în evidentã, la conferinta de presã de marti, prin faptul cã este un om normal, „din lumea realã româneascã“. „A fost un simulacru de dezbateri organizat de domnul Klaus Iohannis, în care am vãzut un conservator de dreapta înrãit, un om plin de urã, un om care evitã toate rãspunsurile, evitã toate întrebãrile si dã rãspunsuri de complezentã la întrebãri pe care, probabil, le-a si montat, în principiu la interior“, spune Buzatu.

„De asemenea, ce am putut sã vedem, cã este un om hotãrât sã continue cu aceleasi metehne, sã încalce în continuare constitutia, sã-si atribuie alte puteri pe baza unor închipuite prevederi constitutionale“, a afirmat Dumitru Buzatu. Întrebat cu ce a iesit în evidentã Viorica Dãncilã, la conferinta de presã de marti seara, Dumitru Buzatu a rãspuns: „A iesit în evidentã prin faptul cã este un om normal, din lumea realã româneascã si eu sper cã duminica viitoare cei mai multi dintre alegãtori vor merge pe aceastã variantã“. Viorica Dãncilã a avut o conferintã de presã marti seara la Parlament, de la ora 18.00. Timp de douã ore si jumãtate prezidentiabilul PSD a rãspuns la toate întrebãrile presei. Tot marti seara, Klaus Iohannis a avut o dezbatere, organi­zatã la Biblioteca Central Universitarã (BCU), de la ora 19.00. Seful statului a rãspuns la întrebãrile unor jurnalisti si politologi selectati în prealabil.

Scandal la televiziuni, între Rares Bogdan si Dumitru Buzatu

Replici acide între Rares Bogdan si Dumitru Buzatu pe tema angajãrilor la stat a copiilor politicienilor din PSD. Într-o interventie la Digi24, Rares Bogdan a spus cã i-ar fi rusine dacã copilul sãu ar ajunge la vârsta matu­ritãtii si nu ar fi în stare sã se angajeze la o companie privatã. „Am auzit comen­tariul lui Dãncilã la o întrebare de ce fiul ei a fost angajat la stat. Nu vi se pare ciudat cã toti copiii sau o bunã parte a acestor potentati lucreazã la stat. Fiica lui Bãdãlãu, fiul lui Buzatu, fiul lui Dãncilã, fiii si fiicele lucreazã în companii de stat sau în institutii de stat sau la ministere. De ce nu pot lucra la orice companie privatã? De ce la stat pe niste salarii uriase, ce îi recomandã pe acesti copii? Eu, ca pãrinte, mi-ar fi rusine ca copiii mei sã ajungã la vârsta maturitãtii si sã nu fie în stare sã se angajeze la o companie pri­vatã!“, a spus prim-vicepre­sedintele PNL Rares Bpgdan. Imediat dupã inter­ventia lui Rares Bogdan, prin telefon, la respectivul post de televiziune, a intrat liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu care l-a fãcut neobrãzat pe liberal. Drept replicã, Dumitru Buzatu a punctat: „Sã ne fie nouã rusine? Nu cunoaste notiunea de rusine. Sã îmi zicã mie unde lucreazã fiul meu. Când o sã vinã sã lucreze la stat fiul lui Rares Bogdan, nu o sã mai fie PSD la putere“.