|

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: „Îmi plac aventurile, dar nu-mi plac aventurierii”

OBLIGATI SÃ SEMNEZE… Exact ca pe vremea lui Ceausescu, sâmbãtã, toate organizatiile PSD din tarã au votat o Declaratie comunã prin care se desolidarizeazã de lovitura de stat de la Palatul Victoria si „înfiereazã cu mâinie proletarã” actiunea premierului Grindeanu. Exceptie fac doar douã filiale, cea din Timis, unde presedinte este chiar Sorin Grindeanu, si cea din Caras-Severin, pentru cã nu s-a întrunit, încã, în forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece presedintele Ioan Mocioalcã nu a fost in judet. În rest, majoritatea covârsitoare a filialelor PSD, printre care si cea de la Vaslui, condamnã categoric tentativa ilegalã si neconstitutionalã a celor doi fosti membri ai partidului, Sorin Grindeanu si Victor Ponta, de a prelua puterea executivã a statului român.

„În toate aceste actiuni ilegale, cei doi nu reprezintã Partidul Social Democrat si nu au niciun drept sã angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice si constitutionale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat sã întreprindã vreuna dintre aceste actiuni ilegale, ceea ce înseamnã cã cei doi actioneazã strict în nume propriu, având întreaga rãspundere, de orice naturã, pentru faptele lor”, anuntã PSD, într-un comunicat de presã. Documentul este asumat de 39 de organizatii, inclusiv cea de la Vaslui. „Contrar unor convingeri ale mele, am fost nevoit sã constat cã actiunea domnului Grindeanu si a domnului Ponta frizeazã ridicolul. Într-o situatie delicatã, în care o majoritate retrage sprijinul politic, se gãsesc doi oameni care fac singuri Guvernul. Eu am crezut cã prestigiul functiilor pe care le-au detinut i-a învãtat ceva. Mai grav, vãd cã nici din istorie nu învatã nimic, unii oameni. Este de neînteles atitudinea unor oameni care nu înteleg cã fãrã sprijinul politic al majoritãtii nu pot guverna. PSD trebuie sã facã tot ceea ce este nevoie pentru mentinerea la putere, pentru a duce la bun sfârsit promisiunile fãcute oamenilor. Este vorba de aplicarea unui program cu care s-au câstigat alegerile si pe care populatia l-a sprijinit prin votul sãu. Mie îmi plac aventurile, dar nu-mi plac aventurierii. Nemuritorul dramaturg spunea: „Iubesc trãdarea, dar urãsc trãdãtorii”. Acesta este adevãrul”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui.

Parlamentarii de Vaslui care nu voteazã motiunea, afarã din partid!

Surse politice sustin ca liderii PSD si ALDE au transmis tuturor parlamentarilor din cele douã partide cã motiunea de cenzurã va trebui sã aibã minimum 233 de semnãturi pentru a da semnalul cã Sorin Grindeanu nu mai are niciun fel de sustinere. Cei care nu au semnat, riscã excluderea din partid. Mai mult, toti parlamentarii PSD si ALDE de Vaslui vor trebui sã fie în salã la momentul în care se va vota motiunea de cenzurã, în caz contrar putând fi exclusi din partid.