|

După patru ani de anchetă s-a stabilit că un mal neasigurat a dus la moartea unui om

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat ancheta privind un accident mortal de muncă produs pe raza comunei Moara tocmai în vara anului 2016. Ce a fost destul de clar încă de atunci a fost confirmat și de anchetă, însă după nu mai puțin de patru ani. Un muncitor a murit sub un mal surpat, în timpul unor săpături, tragedia având loc din cauză că pereții malurilor nu au fost asigurați, așa cum cer clar procedurile.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, pentru ucidere din culpă, a inginerului de șantier care răspundea de normele de securitate ale lucrării și a firmei pentru care lucra bărbatul care a decedat. Cei doi inculpați vor fi judecați și pentru infracțiunea de ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

A murit sub ochii colegilor, după două surpări una după alta

Patru bărbați lucrau în ziua de 27 iunie 2016 la săpăturile şi montajul conductei de canalizare din comuna Moara. Bărbatul care avea să moară se afla singur pe fundul şanţului adânc de aproximativ 3 metri şi monta ţeava de canalizare, în momentul în care un mal de pământ de sub asfalt s-a surpat peste el, îngropându-l până la nivelul umerilor. Colegii de echipă au încercat să-l scoată, însă în scurt timp și celălalt mal s-a prăbuşit peste bărbatul de 59 de ani, îngropându-l în întregime.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-06-30/Dupa-patru-ani-de-ancheta-s-a-stabilit-ca-un-mal-neasigurat-a-dus-la-moartea-unui-om#ixzz6QpSIzpqw