|

E tensiune mare în ALDE Vaslui: conservatorii lui Dorin, rãzboi surd cu liberal-reformatorii lui Braniste!

NERVI… Rãzboiul din ALDE ia amploare, riscând sã atragã în aceastã vâltoare si organizatia de la Vaslui. Duminicã, Daniel Constantin a plecat nervos de la Delegatia Permanentã a ALDE si a anuntat cã va ataca în instantã deciziile luate, Tãriceanu a explicat cã în momentul în care vor începe actiunile împotriva partidului se va gândi foarte serios dacã Daniel Constantin va mai avea sprijin politic pentru a face parte din Guvern. “Delegatiile Permanente Teritoriale nu sunt statutare si implicit convocarea Delegatiei Permanente Nationale în baza deciziilor acestor organe de conducere la nivel judetean si de sector a Municipiului Bucuresti. În baza protocolului de fuziune între PLR si PC în anexa nr 3. la art. 4 se prevede în mod clar cã pe perioada de valabilitate a dispozitiilor tranzitorii prevãzute în statutul ALDE, conducerea organizatiilor judetene este asiguratã de Biroul Executiv si Biroul Teritorial comasat paritar. În aceste conditii, deciziile Delegatiilor Permanente Teritoriale sunt nule, motivat de faptul cã aceste organe de conducere la nivel judetean si de sector nu sunt constituite în mod statutar, constituirea acestor organe de conducere la nivel judetean se poate realiza doar dupã Congresul ALDE”, a acuzat Daniel Constantin, într-un mesaj trimis pe adresa redactiei noastre. “Nu este niciun scandal în organizatia de la Vaslui, numai cã eu nu prea comunic cu dl. Emil Dorin (copresedinte ALDE Vaslui, n.r.), în rest nu avem nicio problemã”, sustine Sorin Braniste, copresedintele Aliantei. “Eu sunt în spital, în convalescentã, cum sã comunic cu dl. Braniste? Nu am nimic cu Sorin, poate are el ceva cu mine”, spune, la rândul sãu, Emil Dorin.

“Componenta Delegatiei Permanente Nationale convocatã pentru data de astãzi 19.03.2017, nu a fost statutarã deoarece potrivit art. 61 raportat la art. 101 si art. 116 din Statutul ALDE, componenta acestui organ de conducere la nivel national nu se poate realiza în aceastã formulã decât dupã Congresul ALDE, pânã la aceastã datã (alegeri) în cadrul Delegatiei Permanente trebuie convocate cele douã structuri de conducere ale partidelor care au fuzionat, indicate anterior (Delegatia Permanentã Nationalã a PLR si Consiliul National al PC)”, a acuzat Daniel Constantin, duminicã, la sedinta cu scântei de la ALDE. Miza este postul de presedinte al partidului, pentru cã s-a decis ca, în aprilie, sã se organizeze Congresul formatiunii, lucru cu care Constantin nu este de acord. “Dânsul a fost sustinut si numit vicepremier si ministru al Mediului de cãtre Delegatia Permanentã a ALDE. Cum sã ataci acest for staturar, care te-a numit? Declaratiile politice pe care dânsul le face mã pun serios pe gânduri. Vãd cã avem o diferentã majorã de gândire si principii politice, dar si în ceea ce priveste doctrina noastrã liberalã, modul în care noi ne raportãm la statul de drept, la institutiile de fortã. Dacã dumnealui vrea sã se pozitioneze ca om al sistemului, atunci noi nu suntem pe aceeasi lungime de undã. În momentul în care va începe sã demareze actiuni împotriva partidului, atunci sigur cã voi începe sã îmi pun problema dacã acest lucru mai are sens (mentinerea în Guvern n.r.)”, a spus Cãlin Popescu Tãriceanu, copresedinte ALDE. Cãlin Popescu Tãriceanu nu a exclus ipoteza în care Daniel Constantin se pregãteste sã rupã ALDE, pentru a-si face partid alãturi de Victor Ponta. “Sã stiti cã sunt posibile aceste scenarii. Eu nu pot în momentul de fatã decât sã fac conexiuni. Am vãzut în Parlamentul European cã este un eurodeputat apropiat al PC, care mã asteptam sã fie în grupul nostru, dar am vãzut în zilele acestea reînvierea unui partid nationalist. Nu stiu ce gânduri si ce implicare are domnul Daniel Constantin”, a mai precizat Tãriceanu.

La Vaslui, tensiune surdã între cele douã tabere

În organizatia judeteanã ALDE este o liniste aparentã, pentru cã ambele tabere, cea a fostului Partid Conservator, condusã de Emil Dorin, si cea a fostului PLR, condusã de Sorin Braniste, îsi doresc presedintia. De altfel, la delegatia permanentã de duminicã, la Bucuresti au fost prezenti doar Sorin Braniste, omul lui Tãriceanu, si senatorul Ion Hadârcã, din aceeasi tabãrã. “Nu este nicio tensiune, la noi, doar cã nu prea comunic cu dl. Dorin, în rest lucrurile sunt clare. Am mers fãrã celãlalt copresedinte, pentru cã dânsul este în convalescentã si nu a putut face drumul la Bucuresti. Nu cred cã se va ajunge la ruperea partidului, dl. Daniel Constantin cred cã se va aseza la masa negocierilor si se va ajunge la un compromis. Repet, în organizatia judeteanã Vaslui a ALDE nu este comunicare, însã asta nu înseamnã cã sunt alte tensiuni”, a spus Sorin Braniste. Recent operat, Dorin Emil nu a putut face deplasarea la Delegatia Permanentã. “Da, este adevãrat, de asta nu am putut merge la Bucuresti. Cum sã comunic cu dl. Braniste, dacã stau la pat? Nu este problemã de comunicare, ce sã-i fac lui Sorin? L-am adus în partid cu doi oameni, l-am fãcut si consilier judetean si acum dânsul ce vrea? Poate el are ceva cu mine, eu nu am nimic cu el”, a spus Dorin.