|

ECHIPA RATANGIILOR (foto, video)

Vasluienii nu au scãpat de vechea meteahnã, ratãrile.

PROBLEME… E clar. Vasluiul are un complex si el se numeste “golul”. A confirmat-o si meciul de asearã împotriva Brasovului. Mike Temwanjera, Liviu Antal, Jivko Milanov, Vasile Buhãescu si Ousmane N’Doye irosind cu usurintã ocaziile apãrute.

“Galben-verzii” au vrut si au dominat, însã din pãcate nu e deajuns. Ca si în mandatul lui Viorel Hizo, Vasluiul are o problemã la finalizare, aspect care trebuie corectat cât mai repede. Gabi Balint are mult de muncã în urmãtoarea perioadã, însã cel mai important, trebuie sã gãseascã solutii pentru lipsa de eficacitate din fata portii. În partida de asearã, Balint a început în sistemul 4-2-3-1, însã dupã pauzã a fost nevoit sã schimbe din mers, trimitându-l pe Buhãescu în locul mozambicanului Jumisse. Cu doi atacanti, FC Vaslui a arãtat mult mai bine, iar ocaziile au început sã aparã. O solutie pe viitor ar putea fi senegalezul Paul Tendeng, jucãtor care a intrat destul de bine în meci. Antrenorul Vasluiului, Gabi Balint recunoaste cã n-a reusit sã refacã moralul jucãtorilor si spune cã mai are nevoie de timp pentru a readuce echipa pe fãgasul normal. “Nu am reusit sã cîstigãm, desi ne-am dorit foarte mult. Se cunoaste faptul cã moralul este scãzut, au cãzut imediat ce au primit gol. Ne-am descurcat mai bine în repriza a doua. Trebuie sã jucãm, nu sã gãsim scuze cã sare mingea, terenul e prost sau adversarul e prea puternic. Mai am nevoie de timp, e greu sã schimb ceva. Sunt multumit pentru cã jucãtorii au o atitudine bunã. Sper sã nu fie rea vointã, dar am avut douã sau trei faze de penalty”, a declarat Gabi Balint. Dupã aceastã etapã, FC Vaslui are 41 de puncte si se aflã la sase puncte de un loc de Europa League.

Supãrat pe arbitraj

ACUZE… Adrian Porumboiu l-a acuzat dur pe centralul partidei de asearã, Adrian Cojocaru, care nu a acordat trei lovituri de pedeapsã! De critici nu au scãpat nici sefii Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu si Aron Huzu, cãrora le-a transmis cã ar fi mai bine sã plece din fruntea CCA.

Adrian Porumboiu criticã dur maniera lui Adrian Cojocaru, dupã ce centralul nu a acordat trei lovituri de pedeapsã. Porumboiu a afirmat cã Vasluiul a avut de suferit din cauza arbitrajului lui Cojocaru, care a avut o tentã clarã. “Am venit sã vãd un meci de fotbal, dar când am vãzut ce se întâmplã pot sã spun cã Deaconu si Huzu trebuie sã plece de la sefia CCA. Nu pot sã înteleg ce se întâmplã, campionatul e jucat, dar ei persistã în a arbitra asa cum le dicteazã interesele. Când Vasluiul ataca era ofsaid. Au fost trei penalty-uri clare, e o nebunie de arbitraj. Asta nu scuzã Vasluiul, care trebuia sã joace fotbal si sã marcheze. Jucãtorii parcã au venit dupã o nuntã. Cu toate astea, dacã s-ar fi arbitrat corect FC Vaslui ar fi câstigat. Am zis cã mã retrag, lucru pe care l-am si fãcut, dar arbitrii vin cu temã si arbitreazã cu dusmãnie. A venit rândul ãstuia de la Galati, care si-a fãcut bine temele”, a declarat Adrian Porumboiu.