|

ECHITABIL (FC Vaslui 1-1 Sparta Praga)

FC Vaslui – Sparta Praga 1-1

SUPERIORI Testul cu Sparta Praga a fost unul extrem de important pentru Viorel Hizo, acesta având posibilitatea sã vadã la ce nivel se situeazã în momentul de fatã echipa sa. Cu aproape cea mai bunã garniturã de start, Vasluiul a controlat meciul în mare parte a timpului, rezultatul final de 1-1, fiind unul echitabil dupã ce au arãtat echipele în teren. Dupã ce meciul trecut a dat o pasã genialã de gol, Neagu a iesit din nou la rampã, prin reusita ce a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Viorel Hizo a început meciul cu cea mai bunã formulã pe care a avut-o la dispozitie si a trimis în teren, încã de la primul fluier al arbitrului, toate piesele grele. Singura absentã importantã a fost din nou Lucian Sânmãrtean, mijlocasul acuzând o accidentare în urma celor douã cantonamente. “Galben-verzii” au controlat începutul meciului si au irosit douã ocazii mari în primele zece minute, prin Wesley si Gerlem, amundoi ratând de putin tinta. Dupã o nouã încercare a lui Wesley, Mike avea sã îl ducã la disperare pe Viorel Hizo, dupã ce nu a reusit sã trimitã mingea în poartã, cu capul, din doar opt metri, în urma unui serviciu perfect marca Adailton. Ultimele zece minute i-a gãsit pe jucãtorii cehi la cârma partidei, la una dintre putinele atacuri acestia beneficiind de un penalty din care au si deschis scorul. Era minutul 37 atunci când Milanov a intervenit cu mâna la un sut al unui fotbalist advers, centralul arãtând pe loc punctul cu var. Pavelka a tras în plasa lateralã, dar Cerniauskas era cât pe ce sã pãstreze tabela albã.

Surpriza Neagu

În cea de-a doua parte, Hizo a efectuat mai multe schimbãri, din teren iesind Mike, Gerlem, Pavlovic sau Petar Jovanovic, înlocuiti cu Gheorghiu, Milisavljevic, Annang si Bãlace. Jocul nu a fost la fel de cursiv ca în prima reprizã, ocaziile de poartã fiind foarte rare. A iesit în evidentã Annang, care l-a încercat pe portarul advers în minutul 57, si Neagu, cel care a readus egalitatea pe tabela de marcaj. Atacantul intrat în locul lui Wesley a profitat de o gafã a apãrãrii adverse si a împins balonul în plasã din sase metri. Titularul de drept dintre buturi, Cerniauskas, a fãcut si el o partidã bunã, dintre toate interventiile sale cea mai importantã fiind în ultimele secunde ale meciului. Atunci, lituanianul a parat excelent o minge trimisã de un jucãtor ceh din doar câtiva metri. Finalul de meci a gãsit-o pe FC Vaslui cu un cuplu de atacanti care în urmã cu câtiva ani promitea enorm. Neagu si Buhãescu au fost jucãtorii trimisi de Viorel Hizo sã hãrtuiascã apãrarea adversã, ambii dorindu-si foarte mult sã îl impresioneze pe antrenor.

Papp urmãrit de Piturcã

În tribunele stadionului din statiunea austriacã a fost prezent si selectionerul Victor Piturcã. Antrenorul echipei nationale a venit pentru a-l urmãri în special pe fundasul Paul Papp, fotbalist care este în vizorul primei reprezentative.

FC Vaslui: Cerniauskas – Jovanovic(Bãlace), Papp, Cânu, Milanov – Costin(Gladstone), Pavlovic(Annang) – Adailton(Buhãescu), Wesley(Neagu), Gerlem(Milisavljevic) – Temwanjera(Gheorghiu)