|

EDITORIAL: Dictatura cãpsunarilor sau cum “diaspora” de la Vaslui s-a pisat pe România!

Nu mi-a fost dat, în aproape 30 de ani de meserie, sã aud astfel de povesti electorale. Mã sunã un primar din sudul judetului. “Domnule reporter, nu a fost casã, familie din comuna mea în care cei plecati afarã sã nu sune si sã-si ameninte pãrintii cã dacã nu voteazã USR nu se mai întorc acasã. Sãrmanii pãrinti, necãjiti, au votat cum le-au spus copiii din strãinãtate, dar asa ceva este de neconceput. Suntem într-o dictaturã a cãpsunarilor, sã spunem adevãrul”, mi-a spus primarul. De aici, am sã pornesc de la analiza a ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, de la dictatura celor 40 sau 50 de mii de cãpsunari, cum li se spunea pe vremuri, astãzi denumiti pompos “Diaspora”. Unii dintre ei, am vorbit cu alti primari, si-au sunat pãrintii din Marea Britanie, Franta, Spania sau Italia, cu un santaj emotional de doi lei: “Hai, mamã, nu mai vota cu PSD, spune-i si tatei, votati USR sã ne întoarcem si noi acasã”. Dar, oare, cât de mare poate fi mizeria din capul celor care îi manevreazã pe sãracii vasluieni plecati la muncã afarã, care au ajuns acum sã-si santajeze proprii pãrinti?

În 1989, Securitatea i-a convins pe români cã Nicolae si Elena Ceausescu sunt demonii neamului si trebuie împuscati. Asa cã ne-am umplut de sângele sotilor Ceausescu, în prima zi de Crãciun. Tot Securitatea a decis cã partidele politice trebuiesc fãcute praf, asa cã au trimis minerii în Bucuresti, fãcând România de toatã jena în lume. Pe urmã, aceeasi Securitate a avut grijã ca fabricile sã fie distruse, una câte una, pentru ca sute de mii si milioane de români sã ia calea pribegiei. A ajuns la putere, în 1996, PNTCD cu presedintele Emil Constantinescu. Ce-a fãcut Securitatea, în acei ani? L-a implantat pe Traian Bãsescu în politicã, un marinar fãrã scrupule, cel care a distrus orice idee de partid de dreapta în România. “Dreapta salveazã România” a fost un slogan cu care Bãsescu s-a sters la fund. Dupã intrarea tãrii în UE, fosta Securitate Românã a manipulat cum a dorit milioanele de români plecati la muncã în strãinãtate, multi dintre ei oameni simpli, de la tarã, care nu stiau prea multe despre politicã.

Asa ajungem în anul 2019, când auzim de la “diasporã” cât sunt ei de patrioti si voteazã USR si cât de idioti sunt cei din România care merg pe mâna PSD. Am vãzut cozi la sectiile de votare din strãinãtate, am auzit si citit multe acuze la adresa PSD din partea cãpsunarilor. Cã salariile sunt mici în tarã, cã guvernul nu se ocupã de pensionari, cã bugetarii o duc greu… Dar cine a scumpit viata în România, dacã e sã spunem adevãrul? Acesti stranieri din România, care au venit cu buzunarele doldora de euro si au cumpãrat apartamentele la preturi ametitoare, care au asaltat cabinetele stomatologice, fãcându-i pe dentisti sã ridice tarifele la nivelul UE (deh, ei au mii de euro, îsi permit!), sã-si satisfacã toate dorintele atunci când vin în tarã.

Si, uite-asa, am ajuns sã auzim cã ei sunt patrioti si cei care voteazã PSD sunt prosti si vânduti pe un litru de ulei. Dar, stiti cine sunt adevãratii patrioti, stimati cãpsunari? Noi, cei care am rãmas în tarã si am plãtit, din impozitele noastre la maternitãti, pentru ca voi sã vã nasteti si sã plecati afarã, de unde sã ne înjurati copios, care am plãtit din impozitele noastre profesorii care v-au format, cei pe care acum îi detestati profund, noi cei care am plãtit din taxele si impozitele noastre pentru ca profesorii sã predea la facultãtile în care ati studiat. Din cauza atitudinii voastre, a celor care ati studiat gratuit în România, dupã care ati plecat cu diplomele prin lumea întreagã si v-ati pisat pe aceastã tarã, copiii nostri vor plãti sute de mii de euro pentru studii universitare, pentru cã nu va mai avea cine sã plãteascã taxe. În timp ce voi plãtiti taxe pe venituri în tãrile în care trãiti, noi plãtim taxe în România, din veniturile putine pe care le avem. Medicii români au fugit în strãinãtate, dupã ce au studiat pe gratis în tara pe care acum o detestati, inginerii, economistii, specialistii în IT. Dar acum sunteti cu capul doldora de minciuni si manipulãri ale unor politicieni, asa cã vã vine usor sã înjurati pe cei rãmasi acasã, sã vã santajati pãrintii! Judetul Vaslui a ajuns, si din cauza unora dintre voi, în lumina reflectoarelor presei centrale. A fost cazul celor sapte copii de la Vãleni. Vai, mare rusine nationalã, vai, ce necaz! Dar, când au fost violuri si în alte judete, voi, cãpsunarii cei corecti si cinstiti nu ati sãrit în sus pe Facebook, sã cereti sã se facã dreptate.

Si un mesaj de final pentru altã categorie de cãpsunari, de data aceasta în costume si cu rochii elegante, care lucreazã în sistemul bugetar. Ei se plângeau, cu trei ani în urmã, când ministrii lui Ciolos nu primeau niciun primar si nu semnau nicio hârtie, cã au salarii din care nu-si pot plãti nici mãcar o pereche de papuci. Ori, astãzi, la Vaslui, 80% dintre salariati trãiesc la buget, au salarii mari, masini scumpe, îsi permit sã cumpere apartamente, televizoare scumpe sau sã-si facã vacantele în pensiuni si hoteluri din cele mai scumpe (verificati pe site-urile de rezervare cu câte luni înainte sunt ocupate, pentru cã onorabilii bugetari au vouchere de vacantã de la Dragnea!). Acum, aceiasi cãpsunari bugetari cer ca Dragnea sã fie împuscat, spunând cã acesta a distrus bugetul României pe 500 de ani, uitând cã zeci de miliarde de euro se duc pe salariile lor, anual. Si atunci, stau si mã întreb: meritã sã faci ceva pentru România? Nu! Cel mai bine este sã te comporti precum fostul premier Ciolos, care refuza sã semneze vreo hârtie de la un primar din judetul Vaslui, pe motiv cã nu-i dã voie mãmica. Dar, astea sunt alte povesti, pe care le vom discuta cât de curând.