|

Efectele viscolului: Zeci de localități fără energie electrică, sute de oameni salvați din zăpadă

Mai multe localități din sud-estul țării au rămas fără energie electrică după noul episod de viscol din noaptea de marți spre joi. Sute de oameni au fost salvați de autorități după ce au răm,as blocați în zăpadă pe șosele, potrivit Agerpres.

UPDATE: Peste O MIE de persoane au fost salvate în ultimele ore din nămeţi, în judeţul Constanţa. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat pentru Realitatea TV că, azi-noapte, Ministerul de Interne a intervenit în 27 de cazuri de urgenţă.

630 de oameni înzăpeziți în Constanța

Echipele mobile ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au salvat pe parcursul nopții de marți spre miercuri, cu ajutorul drumarilor și poliției rutiere, peste 630 de persoane aflate la bordul autovehiculelor surprinse de viscol pe șosele din județul Constanța, după ce drumurile naționale au fost închise.

Potrivit autorităților, după suspendarea circulației rutiere pe drumurile publice din Județul Constanța, începând cu ora 17.30, echipele mixte de intervenție au acționat pe parcursul întregii nopți pentru deszăpezirea coloanelor de mașini surprinse viscol și căderile de lapoviță, astfel că până miercuri dimineața fuseseră salvate peste 630 de persoane blocate la bordul a peste 230 de autovehicule aflate în trafic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Alin Băseșteanu, o situație deosebită s-a creat în cursul nopții pe DN 2A (Mihail Kogălniceanu-Hârșova), în zona localității Dorobanțu, unde circulația a fost blocată de un autotren și peste 30 de autovehicule nu au mai putut să-și continue parcursul către localitățile de destinație.

“Echipajele de intervenție și autoritățile au acordat asistență pasagerilor din autovehiculele blocate la Dorobanți și 30 de persoane, din cei 60 de pasageri care se aflau la bordul autovehiculelor au acceptat să fie cazați la Primăria din Comuna Mihai Viteazu, restul pasagerilor, care au refuzat să-și părăsească mașinile, primind hrană și ceai cald”, a precizat reprezentantul ISU.

sursa: https://www.realitatea.net/efectele-viscolului-zeci-de-localita-i-fara-energie-electrica-sute-de-oameni-salva-i-din-zapada_2020973.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb