|

Ei sunt câstigãtorii Concursului de Fotografie “Datini si obiceiuri de iarnã în judetul Vaslui”

Premiul I - Cornelius Drăgan

Premiul I - Cornelius Drăgan

PREMII… Juriul a deliberat! Cei mai buni fotografi, care au participat la Concursul de Fotografie “Datini si obiceiuri de iarnã în judetul Vaslui”, au fost premiati, ieri, în cadrul unei festivitãti. Marele premiu a revenit vasluianului Cornelius Drãgan, premiul II – Dorinei Andreea Cioatã, iar premiul III – lui Ovidiu Narcis Solomon. Mentiuni au primit Luiza Luciana Marcu, Iureanu Daniel Irinel si Stefan Martinas. S-au mai acordat premii pentru cea mai bunã fotografie alb-negru – Cipolin Poianã, Angel Ionescu si Paul Clapa, pentru cea mai bunã fotografie portret Petru Huhurez, cea mai expresivã fotografie – Irina Filote si cea mai bunã fotografie tehnicã – Vlad Iorga. Juriul a fost format din specialisti în fotografie, cadre didactice de la Facultatea de Arte Vizuale si Design a Universitãtii de Arte “George Enescu” din Iasi, presedinte: prof. univ. dr. Matei Bejenaru.

Premiul al II-lea - Dorina Andreea Cioată

“Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui va demara un proiect ce-si propune sprijinirea pasionatilor de fotografie din judetul Vaslui. Am stabilit cu fotografii prezenti la festivitate ca pe data de 20 ianuarie, ora 17:00, sã ne întâlnim în sala de Sedinte a Consiliului Judetean pentru a pune la punct planurile de interes comun în anul 2017. Ateliere de fotografie, itinerarii în satele Vasluiului si multe alte astfel de activitãti vor fi sprijinite financiar si logistic de institututia noastrã!”, a spus Lucian Onciu, managerul CJCPCT.

Cea mai bună fotografie tehnică - Vlad Iorga

“O experientã pe care as vrea sã o repet si anul viitor”

Premiul I a revenit unui vasluian în vârstã de 35 de ani, care a mai câstigat de-a lungul timpului mai multe premii pentru poezii. “Sunt efectiv coplesit de emotie. Nu mã asteptam. A fost un concurs minunat la care am participat cu prietenii mei fotografi din grupul de pe Facebook Sezãtoare fotograficã.Un premiu muncit, dacã pot spune asa având în vedere anvergura festivalului – circa nouã ore. Multumesc prof.univ.dr. Matei Bejenaru – (presedintele juriului), domnului presedintele al Consiliului Judetean, precum si managerului CJCPCT si promotorul acestui festival si concurs – omului deosebit Lucian Onciu! Felicit toti paricipantii si toti câstigãtorii acestui concurs. A fost o experientã deosebitã pe care as vrea sã o mai repet si anul viitor”, ne-a declarat acesta.