|

Ei sunt eroii de la Iași! 16 cadre medicale și-au lăsat familiile și au plecat să salveze Suceava! Nici lacrimile copiilor nu i-au putut opri! Își vor duce misiunea la bun sfârșit

16 cadre medicale ieșene au ales să-și lase familiile acasă și să lupte pentru sănătatea sucevenilor. Și-au împachetat doar câteva lucruri, și-au îmbrățișat copiii, soții, soțiile și mamele și au plecat la drum. Datorită lor, s-a redeschis Spitalul Județean Suceava. Toate cadrele medicale de la unitatea medicală nu mai sunt în acest moment în măsură să lucreze și asta pentru că mulți sunt internați, alții sunt în autoizolare. Spitalul a fost închis câteva zile bune pentru dezinfecție, iar joi seara (n.r.- 26 martie) a fost anunțată redeschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului mai sus menționat.

Împreună pentru sănătatea publică!

Iașul a fost ales ca centru de rezidențiat, de coordonare, care susține și alte județe în caz de nevoie. Drept urmare, 16 cadre medicale ieșene au plecat să sară în ajutorul vecinilor noștri. Deși au fost sceptici când au fost selectați pentru plecare, aceștia au acceptat provocarea. Nu este ușor să redeschizi un spital care a fost zile bune în carantină, după infectarea mai multor cadre medicale și pacienți cu COVID-19.

„Au plecat spre Suceava opt medici, opt asistenți și infirmieri din UPU SMURD Iași. Aceștia au suportul celor din Suceava, dar nu și a celor din spital, pentru că toți sunt în autoizolare sau internați în spital cu COVID-19. Suportul este asigurat de asistenți și infiermieri de la Spitalul din Fălticeni și asistenți din cabinetele de medicină școlară care sunt în subordinea Direcției de Sănătate Publică Suceava. Este vorba despre cadre medicale care nu au intrat în contact cu niciunul dintre pacienți și care nu reprezintă un pericol”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Cadre medicale ieșene au plecat să salveze Suceava, acolo unde zeci de medici și asistente sunt în izolare. Nimeni nu s-a așteptat la o mobilizare atât de rapidă. Deși le-a fost greu să se despartă de familiile lor, au ales să plece în salvarea pacienților. Nimic nu i-a putut opri!…https://www.bzi.ro/ei-sunt-eroii-de-la-iasi-16-cadre-medicale-si-au-lasat-familiile-si-au-plecat-sa-salveze-suceava-nici-lacrimile-copiilor-nu-i-au-putut-opri-isi-vor-duce-misiunea-la-bun-sfarsit-3914260