|

EXCLUSIV: Elevã de 12 ani din Bârlad la spital, dupã ce a consumat droguri!

ALARMANT…O copilã în vârstã de 12 ani a ajuns pe patul de spital din Bârlad, joi dupã-amiazã, dupã ce jandarmii au gãsit-o întinsã pe jos într-o scarã de bloc. Potrivit unor informatii neoficiale, minora, care se aflã în grija Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, ar fi fumat o tigarã fãcutã din substante etnobotanice, care i-a fost oferitã de un amic. N-ar fi fost singurã, ci însotitã de douã prietene. Toate cele trei copile s-ar fi drogat, însã numai una s-a simtit atât de rãu încât a fost nevoie de solicitarea unui echipaj de pe Ambulantã. Surse demne de încredere ne-au spus cã în zona Grãdinii Publice si a blocului CFR, existã adevãrate focare de infractiuni, iar copii cu vârste din ce în ce mai fragede ajung victime ale drogurilor sintetice.

Consumul de stupefiante a crescut alarmant în rândul tinerilor din România, iar cel mai grav, spun reprezentantii “Agentiei Nationale Antidrog”, este cã se înregistreazã cazuri si la copii cu vârste sub 14 ani. Un astfel de caz s-a înregistrat ieri dupã-amiazã, în municipiul Bârlad, acolo unde o minorã în vârstã de doar 12 ani a fost preluatã cu ambulanta dintr-o scarã de bloc, unde jandarmii au gãsit-o aproape lesinatã. Cele care au sunat la 112 au fost chiar prietenele fetei, care au spus ca aceasta s-a drogat dupa ce a primit o tigarã oferitã de un bãrbat pe nume Vasile. “Minora a fost internatã în sectia Psihiatrie Pediatricã. Testul toxicologic este negative, însã existã suspiciunea de consum de substante psihoactive. Pacienta este constientã, stabilã hemodinamicã, dar confuzã” ne-a precizat Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului “Elena Beldiman” Bârlad.

Vasile, dealerul care se dã copil pentru a-si putea vinde marfa

Potrivit unor surse demne de încredere, activitatea infractionalã pe vânzarea si consumul de droguri a explodat în ultimul an, dupã ce clanul Manea, care se ocupa cu astfel de activitãti, a fost eliberat din închisoare. “Cel care i-a plasat tigara minorei este un individ pe nume Vasile, în vârstã de 30 de ani. Pentru a intra în anturajul acestor copii, el se dã de 15 ani. Ceea ce este cu adevãrat îngrijorãtor este faptul cã în municipiul Bârlad s-a reluat o activitate infractionalã, existând un adevãrat focar în zona Grãdinii Publice, la blocul F1, dar si în zona blocului CFR. Existã mai multe focare în care sunt plasate substante halucinogene, iar publicul tintã sunt copiii de la 10 ani pânã la 18 ani. În fiecare searã, dupã ora 21:00-22:00, oricine poate merge în aceste zone sã vadã ce haos este acolo. În Bârlad, a fost grupul infractional Manea care a ajuns în spatele gratiilor dupã ce a fost prins distribuind astfel de droguri. Odatã iesit din închisoare, grupul si-a reluat activitatea, iar victime le cad copiii cu vârste din ce în ce mai fragede. În incidentul de ieri au fost implicati trei copii de clasa a V-a, însã numai fata respectivã s-a simtit rãu, având nevoie de ajutorul ambulantei. A fost nevoie ca un alt copil sã sune la 112 si sã cearã ajutor”, ne-au precizat sursele noastre. Pe fir au intrat si politistii, care potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, fac cercetãri pentru a proba activitatea infractionalã a dealerului respectiv.