|

Elevii din Husi vor reprezenta judetul la “Nationala” de Chimie si Culturã Civicã!

BRAVO… Douã eleve de la Husi, coordonate de învãtãtoarea Otilia Cuceanu, au reusit sã realizeze performanta pe care si-au dorit-o: au obtinut la faza judeteanã a Olimpiadei de Culturã Civicã nu doar premiul I, ci si calificarea la faza nationalã a competitiei. Este vorba despre Ciocan Maria Ioana si Istrate Maria Ioana, eleve ale Scolii Gimnaziale “Anastasie Panu” Husi, care au primit nota finalã 9,80, pentru cunostintele lor. Ele vor reprezenta judetul Vaslui în “Nationalã”, ceea ce reprezintã o mândrie pentru învãtãmântul husean. De asemenea, Tudor Octavian Sîrbu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul National “Cuza Vodã”, a obtinut premiul I la faza judeteanã a Olimpiadei de Chimie si va reprezenta judetul la etapa nationalã a competitiei. De altfel, Tudor Sîrbu, pregãtit de profesoara Ionela Badea, este un elev exceptional, care, cel putin la Chimie, a avut an de an rezultate pe mãsura pasiunii sale deosebite, pentru aceastã disciplinã.

Mai trebuie spus cã rezultate lãudabile la “judeteana” celor douã discipline au mai obtinut si elevele Adelina Paula Petrea (clasa a VIII-a, prof. Brânzã Veronica, Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu”, Luca Andreea Roberta (clasa a VIII-a, prof. Anghelus Miluca, Scoala “Mihail Sadoveanu” Husi), ambele primind premiul II, la “Judeteana” de Chimie. La aceeasi disciplinã, la clasa a IX-a, eleva Elena Diana Butnaru (prof. Adumitroaei Diana Mona Gina, Colegiul National “Cuza Vodã” Husi) a obtinut Mentiune. Tot Mentiune a obtinut si eleva Dinu Simona (prof. Adumitroaei Diana Mona Gina, Colegiul National “Cuza Vodã” Husi). La Culturã Civicã s-au mai remarcat elevele Ralea Alexia Ecaterina si Vartolomei Anisia, dar si Dumitrascu Ioana Sorina si Lãcãtusu Ilinca Alexandra, pregãtite tot de învãtãtoarea Otilia Cuceanu, care au luat locul II. Elevele Darabanã-Condurache Sînziana si Vechiu Mateea au obtinut Mentiunea. Ele au fost pregãtite de învãtãtoarea Gãinã Bahnã Carmen, de la Scoala “Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi.

Tudor, admis la Imperial College London si University College London

Pentru Tudor Sîrbu, admis deja la douã universitãti din Londra, subiectele au fost abordabile. “Participarea la editia de anul acesta a olimpiadei de chimie a venit cu setul aferent de emotii, datoritã faptului cã în clasa a XII-a se studiazã chimia fizicã, consideratã dintre cele mai grele ramuri ale chimiei. Subiectele mi s-au pãrut abordabile în ceea mai mare mãsura, fiind bineînteles peste nivelul de la clasã, dar nu imposibile. De asemenea olimpiada a reprezentat si un mod de a mã revedea cu prietenii cu care am participat la editiile anterioare. Pentru etapa nationalã stiu cã este nevoie de si mai multã muncã, având în vedere cã avem si o probã practica, destul de solicitantã. În viitor îmi doresc sã urmez ingineria chimicã, cel mai probabil în strãinãtate, fiind admis momentan la Imperial College London si University College London, ambele oferte fiind conditionate de media de la examenul de Bacalaureat”, a declarat Sîrbu Tudor.