spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Elevii din judet, atrasi de profilul real: Matematicã-Informaticã si Stiinte ale naturii, cele mai cãutate specializãri

- Advertisement -

REZULTATE… Cele mai cãutate specializãri de liceu au fost, anul acesta, Matematicã-Informaticã si Stiinte ale naturii. La acestea au intrat elevii cu cele mai mari medii de admitere, sefi de promotie sau olimpici. Spre exemplu, la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” – Matematicã-Informaticã, cea mai mare medie a fost 9,99, iar cea mai micã – 9,48. De asemenea, la aceeasi specializare s-au înregistrat cele mai mari medii si la Liceul „Emil Racovitã” (prima medie – 10, iar ultima – 9,24) si Colegiul National „Cuza Vodã” din Husi (prima medie -9,89, ultima medie – 9,18). Cu cele mai mici medii s-a intrat la liceele tehnologice: Liceul Tehnologic Puiesti (cea mai mare medie de admitere – 6,13, iar ultima medie -2,50) si Liceul „Stefan Procopiu” (prima medie – 6,59 si ultima medie -2,29)

Liceul „Mihail Kogãlniceanu” i-a atras si anul acesta pe cei mai buni elevi din judet. Ultimele medii de admitere la aceastã unitate de învãtãmânt au fost: Matematicã-Informaticã (9,48), Stiinte ale naturii (8,66), Filologie (8,03), Stiinte sociale (8,35) si Stiinte sociale – bilingv englezã (8,09). Nici la Colegiul „Cuza Vodã” din Husi ultimele medii nu au scãzut cu 8. Cele mai mici au fost 8,42 la Filologie, 8,55 – Stiinte ale naturii, 8,16 – Stiinte sociale si 9,18 la Matematicã – Informaticã. La Colegiul „Gh. R. Codreanu” din Bârlad, ultimele medii s-au înregistrat la specializãrile Filologie (7,92), Matematicã-Informaticã (8,46; n.r. – sunt douã clase, spre deosebire de celelalte douã licee, care au câte o singurã clasã de Mate-Info), Stiinte ale naturii (8,87) si Stiinte sociale (8,29).

Singura medie de 10, din Vaslui, la admitere merge la Liceul „Emil Racovitã” din Vaslui

În municipiul Vaslui, cea mai mare medie de admitere de anul acesta (10) a fost a Dariei Istrãtucã, elevã care a absolvit Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” si care a decis sã-si continue studiile la Liceul „Emil Racovitã”, specializarea Matematicã-Informaticã. Aceasta ne-a povestit, în urmã cu douã sãptãmâni, cã iubeste matematica, însã este pasionatã si de pian, desen, handbal, chitarã si tenis. Îsi doreste sã devinã programator, iar faptul cã este elevã de 10 nu o face sã se simtã diferitã de ceilalti colegi ai ei. „Nu sunt diferitã de ceilalti, cred cã am avut o zi bunã la examen si probabil m-am concentrat ceva mai mult decât ceilalti, dar nu cred cã am calitãti în plus fatã de alti elevi. Sã fii elev de nota 10 este un sentiment unic, dar sunt constientã cã eu împart acest sentiment cu familia si cu profesorii care m-au sustinut, pentru cã o bucurie nu poate fi trãitã pe deplin fãrã cei care te-au ajutat. Încã nu realizez de fapt ce se întâmplã si încã nu îmi dau seama cã în realitate sunt elev de nota 10. Îmi vine greu sã cred cã am reusit aceastã performantã, chiar dacã sunt si sefã de promotie”, a povestit Daria.

Medii foarte mici la liceele tehnologice. La liceul din Puiesti, specializara Mecanicã, doar 2 elevi au medii de peste 5

La liceele tehnologice s-a intrat cu cele mai mici medii. Spre exemplu, la Liceul „Stefan Procopiu”, cea mai micã medie de admitere a fost 2,29, specializarea Electronicã automatizãri. Este a unui elev de la Scoala gimnazialã „Ion Agarici”, care a obtinut la Evaluarea Nationalã media 1,20 (1,40 la limba si literatura românã si 1 la matematicã). Doar 7 elevi de la aceastã specializare au reusit sã obtinã o medie de admitere de peste 5. La Liceul Tehnologic din Puiesti, însã, mediile sunt mult mai mici. La specializarea Mecanicã, doar doi elevi au fost admisi cu medii de peste 5. Cea mai micã medie a fost 2,50 si apartine unui elev din Gârdesti, care a terminat gimnaziul cu 7,34 si a luat 1,30 la Evaluarea Nationalã (1,60 la limba si literatura românã si 1 la matematicã)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri