spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Elevii din Pogonesti si Ivãnesti învatã matematicã si informaticã folosind tehnologia digitalã

- Advertisement -

EDUCATIE… Scolile Gimnaziale Pogonesti si Ivãnesti îsi desfãsoarã anul scolar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete, în cadrul cãruia fiecare elev lucreazã individual în timpul orei, iar profesorii se folosesc de laptop si videoproiector pentru a preda. Asta pentru cã cele douã scoli continuã programul Digitaliada, care de altfel le-a oferit echipamentele, dar si un pachet complet de aplicatii adaptate curriculei, precum si proiecte didactice pentru Matematicã si TIC si ghiduri de predare digitalã, astfel încât profesorilor sã le fie usor sã predea folosind tehnologia digitalã.

Pentru a învãta sã utilizeze noile metode digitale la clasã, profesorii au participat la sesiuni de formare. “Prin utilizarea tehnologiei în cadrul orelor de curs, realizãm o interdisciplinaritate între obiectele de studiu matematicã si TIC, astfel cele douã devin mai atractive si mai accesibile elevilor si le stimuleazã interesul fatã de nou prin implicare activã, captându-le atentia si eliminând riscul rutinei”, a declarat directorul Scolii din Ivãnesti, Iulica Neamtu. “Suntem datori sã tinem pasul cu modernitatea. Viata copiilor se învârte în jurul tehnologiei si automat trebuie sã îi ghidãm spre valoarea educativã pe care o au aceste instrumente de lucru”, a declarat directorul Scolii din Pogonesti, Cristina Pãvãlescu.

Scolile din Pogonesti si Ivãnesti, modele pentru celelalte unitãti scolare din judetul Vaslui

„Felicitãm scolile din Pogonesti si Ivãnesti pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte scoli din judetul lor si ne bucurãm cã profesorii din program împãrtãsesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii si TIC. Datoritã programului Digitaliada al Fundatiei Orange, 5.500 de elevi din 50 de scoli învatã Matematicã si TIC cu metode digitale”, a declarat Amalia Fodor, director Fundatia Orange. Cu editia 4.0 a programului Digitaliada, Fundatia Orange adaugã încã 10 scoli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Sieu (Bistrita-Nãsãud), Sânpetru (Brasov), 23 august (Constanta), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Românã (Hunedoara), Recea (Maramures), Acãtari (Mures), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roesti (Vâlcea). Noile scoli intrate în programul Digitaliada al Fundatiei Orange se alãturã celor 40 din editiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de judete, intrã în anul scolar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare si ecrane de proiectie, precum si cu materiale digitale educationale pentru Matematicã si Informaticã, selectate si pregãtite de experti educationali.

Ce este Digitaliada?

Digitaliada este un program de educatie digitalã care îsi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunãtãtirea performantei scolare. Pentru a-i pregãti pe elevi pentru oportunitãtile viitorului, Fundatia Orange a investit în cele patru editii Digitaliada 2 milioane de euro. Fundatia Orange sustine educatia digitalã la nivel national. Oricine este interesat de predarea si învãtarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispozitie, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro si, totodatã, poate aplica la concursul de materiale digitale =Digitaliada, care încurajeazã dezvoltarea de materiale educationale în limba românã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.