|

Epidemia continuă! A mai murit un ieșean diagnosticat cu gripă! Fiți atenți la simptome și prezentați-vă de urgență la medic!

La numai 46 de ani, un ieșean a fost ucis de gripă. Din cauza faptului că nu era vaccinat antigripal și prezenta condiții medicale preexistente, acesta a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Medicii au confirmat faptul că acesta a fost infestat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1) pdm09. Conform datelor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din Cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, numărul total al celor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 31. Tot ieri, s-a stins din viață un bărbat în vârstă de 68 de ani din județul Argeș, diagnosticat cu virus gripal tip A, subtip H3.

În urma creșterii cazurilor de pacienți diagnosticați cu gripă, medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și oferă o serie de sfaturi pentru a evita contaminarea. Gripa poate fi letală dacă nu ne prezentăm la timp la medic. „Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de îmbolnăviri prin gripă. Pentru a evita contaminarea, recomandăm ieșenilor să se spele pe mâini de mai multe ori pe zi, pentru a ține deoparte bacteriile. Totodată, trebuie evitat contactul cu ochii, nasul și gura. Virusurile se răspândesc cel mai des atunci când o persoană atinge un obiect contaminat. Evitați spațiile închise și aglomerate, locurile în care șansele de a întâlni persoane bolnave sau de a împrăștia virusul sunt mari”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași………..https://www.bzi.ro/epidemia-continua-a-mai-murit-un-iesean-diagnosticat-cu-gripa-fiti-atenti-la-simptome-si-prezentati-va-de-urgenta-la-medic-3880347?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Actualitate