|

Episcopul Husilor i-a colindat pe românii din Diaspora! (VIDEO)

VIN SÃRBÃTORILE… Dacã tot a anuntat Episcopia Husilor cã va organiza, si anul acesta, pe 15 decembrie, un eveniment dedicat colindelor, în municipiul resedintã de judet prima colindã a rãsunat deja. Ierarhul Husilor, aflat în ultimele zile în Germania, unde a conferentiat în trei biserici ortodoxe, le-a cântat românilor din Diaspora, colindul “Dumnezeu cu Petru Sfânt”. Atmosfera creatã a fost una emotionantã, mai ales cã între credinciosi se aflau si vasluieni din Rãscani, comuna Suletea.

Preasfintitul Ignatie al Husilor a rãspuns invitatiei IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei si al Europei Centrale si de Nord, de a conferentia pentru Diaspora din Germania, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. La Augsburg, Würzburg si Aschaffenburg, Ierarhul s-a întâlnit cu multi români, care vin la Bisericã în mod constant si cu multã nãdejde. La Wrüzburg, de pildã, Ierarhul a avut surpriza sã se întâlneascã cu vasluieni din Rãscani, un sat component al comunei Suletea. “Sunt oameni minunati. Asa a fost de frumos!”, a exclamat Episcopul Husilor, Preasfintitul Ignatie. Ca sã îi bucure, la rându-i, PS Ignatie le-a cântat celor veniti la Biserica din Würzburg un colind, alãturi de un sobor de preoti.

Concert de colinde la Vaslui

Pe 15 decembrie, anuntã reprezentantii Episcopiei Husilor, la Vaslui, la Sala Polivalentã, va avea loc un concert de colinde “Colindãm în sat si în cetate”. “Cu binecuvântarea si în prezenta Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, în dupã-amiaza zilei de duminicã, 15 decembrie 2019, va avea loc, la Vaslui, concertul de colinde „Colindãm în sat si în cetate”. Vor veni în fata publicului Corul „Dignus est” al preotilor din Episcopia Husilor, corala „Asociatiei Tinerilor Ortodocsi” Vaslui, dar si alti invitati. Evenimentul se va desfãsura la Sala Polivalentã din Vaslui, începând cu ora 17.00. Intrarea este liberã!