|

Este incredibil cum se trăiește criza coronavirus în cea mai săracă localitate din Uniunea Europeană. Oameni inconștienți stau toată ziua pe străzi și se tratează cu alcool. Autoritățile sunt în alertă maximă

Indicațiile stricte date de autorități în perioada crizei nu sunt respectate nici pe departe de locuitorii celei mai sărace localități din Uniunea Europeană. Contrar sfaturilor și ordonanțelor guvernamentale, populația de etnie romă din satul Crucea, comuna Lungani, pare să fie mai activă ca niciodată în spațiile publice, iar persoane de toate vârstele, în grupuri mai mici sau mai mari, colindă drumurile din comună zi și noapte. Autoritățile locale, în frunte cu primarul comunei, încearcă să țină sub control acest sector de populație care nu a înțeles mai nimic din efectele provocate de coronavirus. „Pe noi nu are cum să ne prindă virusul. Noi dacă muncim la câmp, nu avem ce să pățim, virusul e pentru alții, nu ajunge la noi”, spun oamenii.

Dacă toată țara pare să fie oarecum paralizată în această perioadă de criză, nu același lucru se poate spune și despre locuitorii celei mai sărace localități din Uniunea Europeană. În satul Crucea din comuna ieșeană Lungani există o populație romă în proporție de aproape 95 la sută. Cei mai mulți dintre aceștia sunt asistați social și lucrează cu ziua în sectorul agricol pentru a-și câștiga existența. Deși în toate celelalte sate ale comunei Lungani, cetățenii au înțeles și chiar respectă cu strictețe indicațiile autorităților, în localitatea Crucea lucrurile stau total diferit.
În orice oră din zi și din noapte, oamenii colindă drumurile în lung și în lat, iar asta în grupuri mai mici sau mai mari, fără să se teamă o clipă de coronavirus.

„Virusul ăsta nu e pentru noi, nu ajunge aici, tocmai până la noi. Poate în alte țări sau în orașe mai mari, dar la noi nu are ce căuta virusul. Noi ne vedem de treaba noastră, mergem să lucrăm pământul la câmp și să creștem animalele, nu avem cum să ne îmbolnăvim de viruși pentru că nu credem în ei”, a spus hotărât un locuitor din satul Crucea….https://www.bzi.ro/este-incredibil-cum-se-traieste-criza-coronavirus-in-cea-mai-saraca-localitate-din-uniunea-europeana-oameni-inconstienti-stau-toata-ziua-pe-strazi-si-se-trateaza-cu-alcool-autoritatile-sunt-in-alert-3911309