|

Este jale printre angajații și angajatorii din Iași. În pragul disperării, mii de persoane cer ajutor prin telefon pentru a nu-și pierde locul de muncă. AJOFM Iași: „Telefoanele sună non-stop”

Ieșenii, atât angajați, cât și angajatori, au înroșit în ultimele zile linia telefonică pusă la dispoziția lor de către AJOFM Iași. Angajatorii au suferit pierderi economice și vor să afle informații despre șomajul tehnic, iar angajații se tem că vor rămâne vor serviciu și nu vor mai avea ce pune pe masă, de aceea mulți întreabă despre indemnizația de șomer. Indiferent de situația fiecăruia, specialiștii spun că telefoanele sună non-stop. Mai mult, interesul este crescut și pentru locurile de muncă disponibile în această perioadă. „Întreabă și de locurile de muncă vacante. Foarte multe persoane ne întreabă ce joburi sunt disponibile”, a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iași.

Criza provocată de coronavirus a creat panică printre ieșenii care se tem că vor rămâne fără locurile de muncă, dar și printre cei care riscă să închidă afacerile. Imediat ce au aflat că statul le oferă ajutoare financiare, mii de ieșeni au sunat în ultimele zile la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași pentru a afla mai multe informații. Aceștia au fost îndrumați de către cei cinci specialiști desemnați să vorbească cu ei.

„Telefoanele sună non-stop, sunt foarte multe persoane care cer informații. Nu reușim uneori să notăm numele celui care a sunat pentru că sună altcineva și trebuie să răspundem”, a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iași.

Vor să știe ce bani pot primi de la stat

Persoana de la celălalt capăt al telefonului a rămas singura speranță pentru ieșenii care speră că se vor trezi din acest coșmar. Aceștia vor mai ales să știe ce bani pot primi de la stat.

„Întreabă de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de șomajul tehnic, documentele necesare, întreabă de disponibilizările individuale, colective. Sunt firme care nu se încadrează la șomajul tehnic și vor să știe ce alte opțiuni există pentru acești angajatori. Fiecare întreabă în funcție de necesități. Majoritatea celor care au sunat sunt cei care au închis afacerile prin ordonanță de urgență sau cei cărora le-au scăzut veniturile cu 25 la sută, dar și părinți care stau acasă cu copiii și vor să afle mai multe informații”, explică Adriana Sîrghie….https://www.bzi.ro/este-jale-printre-angajatii-si-angajatorii-din-iasi-in-pragul-disperarii-mii-de-persoane-cer-ajutor-prin-telefon-pentru-a-nu-si-pierde-locul-de-munca-ajofm-iasi-telefoanele-suna-non-stop-3916034