|

Esti din Husi dacã…

SURSÃ DE UMOR De câteva zile, un grup creat special pentru huseni face furori pe Facebook. Pagina “Esti din Husi dacã…” a reusit sã strângã în timp record peste 1500 de membri, care au completat punctele de suspensie cu diverse idei dintre cele mai amuzante si totodatã perfect ancorate în realitate, existând numerosi huseni care s-au regãsit în cele expuse. Euforia acestei idei a cuprins întreaga tarã, fiecare oras având o paginã similarã în care cetãtenii sunt invitati sã continue propozitia într-o manierã cât mai originalã.

Fiecare persoanã are un sentiment de nostalgie atunci când îsi îndreaptã gândurile spre meleagurile natale, existând momente, locuri sau persoane care îti rãscolesc amintirile oriunde te-ai afla. De altfel, fiecare oras se confundã cu o identitate proprie ce rãmâne mereu vie în memoria colectivã a comunitãtii locale. Cu alte cuvinte, fiecare comunitate a gãzduit sau gãzduieste personaje, locuri sau întâmplãri ce sunt bine cunoscute tuturor cetãtenilor din respectivul areal. Astfel, ideea creãrii unui grup pe Facebook în care cetãtenii sunt invitati sã posteze comentarii în urma cãrora sã se regãseascã cât mai multi dintre ei, îmbinã perfect originalitatea, umorul, amintirile si realitatea cotidianã. Pe lângã numeroasele orase sau comune din tarã si Husul are o astfel de paginã, care a adunat peste 1500 de membri. Intitulatã “Esti din Husi dacã…”, pagina a fost “umplutã” cu sute de postãri care mai de care mai trãznite, dar în conformitate cu realitatea cotidianã. Nu lipsesc nici postãrile unor imagini care prezintã personaje ce au devenit un fel de vedete autohtone si care si-au fãcut un “renume” printre locuitorii urbei. Pe lângã acestea, sunt mentionate si personalitãtile marcante ale orasului, dar si aspecte cotidiene ale urbei. “Ideea celui care a creat grupul a fost una bunã si ne-a fãcut pe toti cei care ne-am alãturat sã ne aducem aminte de trecut, care poate era sau nu mai bun decât ceea ce ne oferã prezentul”, a postat unul dintre membrii grupului. Am cules o parte dintre postãrile membrilor care au strâns cele mai multe like-uri din partea vizitatorilor:

“Esti din Husi dacã stii cã principalele evenimente ale anului sunt Zilele orasului si Bâlciul, iar acum am rãmas numai cu Bâlciul.”

“Esti din Husi dacã ai fost mãcar o datã la Albita dupã tigari.”

Esti din Husi dacã te-a operat de apendicitã Cojocaru si ai o cicatrice de zici cã ai fãcut transplant de ficat.”

“Dacã stai într-un oras în care trei sferturi din industrie se bazeazã pe confectii încãltãminte, esti din Husi.”

“Esti din Husi dacã la singurul semafor din oras are verde atât soferul cât si pietonul.”

“Esti din Husi dacã mãcar o datã ai aruncat cu pietre în geamurile de la muzeu încercând sã le spargi.”

“Esti din Husi dacã prima ta excursie a fost cu grãdinita la statuia lui Stefan cel Mare de la Podul Înalt.”

“Esti din Husi dacã te duci la Episcopie doar de Înviere.”

“Sigur esti din Husi, dacã singurul non-stop se închide la 1 noaptea.”

“Clar esti din Husi dacã unitatea de mãsura pentru vinul pe care îl bei este decalitru.”

“Dacã mãcar odatã te-ai dus cu gândul de a-ti cumpãra un simplu tricou din Romarta, nu o pereche de blugi sau altceva, dar nu ai putut scãpa de angajatele magazinului fãrã mãcar a le proba, e clar ca esti din Husi.”

“Esti din Husi dacã mãcar o datã ai mâncat mici în bazarul de pe Stefan Cel Mare.”

“Esti din Husi dacã stii cine au fost si ce reprezintã pentru istoria Husului: Mihai Ralea, Ioan Alexandru Anghelus, Alexandru Giugaru.”

Esti din Husi dacã intrai la discotecã la Motoc fãrã sã plãtesti, sãrind gardul prin vie.”

“Esti din Husi (Corni) dacã stii mãgarul lui Pachitoi.”

“Dacă ai cunoscut un Eminescu, altul decât Mihai, atunci esti din Husi.”

“Esti din Husi dacã îti mai aduci aminte de Anica Cozorici.”

Esti din Husi dacã poza din clasa I ti-a fãcut-o Gelu fotografu’.”

“Esti din Husi dacã atunci când erai mic ai încercat sã treci prin acest monument.”

“Dacã încã îti mai este dor de Grãdina de Varã, esti husean convins”

“Esti din Husi dacã ai pãtit si tu la fel.”

“Imposibil sã nu recunosti vedeta dacã esti din Husi.”

“Dacã stii pe ce stradã a plantat copacul, esti din Husi.”