|

Etapa specialã de Evaluare Nationalã a început ieri, 29 iunie 2020

SESIUNE SPECIALÃ… Nouã elevi vasluieni de clasa a VIII-a, care nu au putut sã sustinã examenele la Evaluare Nationalã în urmã cu douã sãptãmâni din cauza crizei COVID-19, au început ieri, 29 iunie, etapa specialã a examenului. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, 8 elevi vasluieni nu au participat la prima etapã a Evaluãrii Nationale din cauza izolãrii la domiciliu iar 1 (unu) elev din Voinesti a fost depistat cu temperatura peste maximul admis de 37,3 grade C în momentul participãrii la proba de Matematicã. Acesta din urmã va da examenul doar la proba de Matematicã, el sustinând anterior proba la Limba si Literatura Românã în conditii normale.

Conform ISJ Vaslui 9 (nouã) elevi s-au înscris la aceastã etapã specialã a Evaluãrii Nationale, examen organizat pentru prima oarã în douã sesiuni, din cauza noului coronavirus. Examenul a început ieri, 29 iunie 2020, cu proba scrisã la Limba si Literatura Românã, unde s-au înscris 8 candidati. Din cei 8 candidati, doar 6 elevi au participat, 2 lipsind. Marti, 30 iunie, se va desfãsura proba la Matematicã unde va participa si elevul din Voinesti, care a avut temperatura 37,5 grade C în etapa anterioarã.

Primele rezultate, pe 2 iulie

Primele rezultate vor fi afisate joi, 2 iulie, pânã la ora 12.00, în centrele de examen. Contestatiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse sau transmise si prin mijloace electronice. Media generalã obtinutã în urma sustinerii Evaluãrii Nationale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.