|

Evacuatii de la Husi s-au “cazat” pe trotuar si dorm sub cerul liber!

NECAZ Evacuatii de pe strada “Stefan cel Mare” din Husi nu s-au urnit de trei zile de pe trotuarul din fata blocului din care au fost scosi marti, cu jandarmii si executorul judecãtoresc! Dintre lucrurile azvârlite de-a valma peste spatiul verde, cei din familia Gheorghiu au scos o saltea si, noaptea, au dormit… mai ceva ca în casã. Dincolo de ridicolul situatiei, rãmâne totusi întrebarea serioasã: ei chiar se vor caza pe trotuar sau urmeazã sã fie dusi undeva, având în vedere cã au tot spus cã, singuri, nu sunt în stare sã identifice vreo solutie.

Nici în bloc nu era bine, dar nici pe stradã nu e tocmai în regulã! De trei zile, cei din familia Gheorghiu – pãrintii si trei dintre copii (toti majori) – se odihnesc nestingheriti pe marginea strãzii “Stefan cel Mare”. Catrafusele scoase în urma executãrii judecãtoresti, petrecute marti, 16 mai, sunt neclintite, iar, noptile acestea, evacuatii si-au improvizat un dormitor chiar la fata blocului. Lumea trece si se uitã la ei ca la urs, însã cei din familia Gheorghiu se plâng cã sunt victime, cã au fost pãcãliti la evacuare si cer ajutor. Nu se înghesuie însã binefãcãtorii, întrucât, în toti anii în care au tot fost ajutati, dar fãrã folos, oamenii, multi dintre ei, s-au cam lãmurit. “Da, aici am dormit”, spune unul dintre ei, arãtând spre o saltea murdarã. Alt membru al familiei si-a postat drama pe Facebook, însã nici aici emotia colectivã nu a atins cotele asteptat: “Bunã dimineata dragi prieteni fac un anunt politia si executorul judecãtoresc împreunã cu cei de la primãrie au promis cã ne va da unde sã stãm si mea lãsat în drum vreau sã fie aceastã postare distribuitã suntem si noi oameni dar asa ca pe niste câini mare pãcat asa am fãcut patul care am dormit asearã”, le-a transmis acesta amicilor virtuali.

Rãmâne dilema: ce ne facem cu aceastã familie?!

Unul dintre fiii familiei a mers la Primãrie, însã aici lucrurile s-a transat: au avut atâtia ani la dispozitie un apartament bun, locuintã socialã, de care si-au bãtut joc, iar alt spatiu nu mai primesc. Sunt sute de familii cu copii, cu multe probleme, care asteptatã de ani de zile locuintã socialã de la Primãria Husi, încât prioritatea ar fi a lor, nicidecum a familiei Gheorghiu. Cu toate acestea, rãmâne dilema: ce ne facem cu aceastã familie, care ocupã domeniul public si doarme sub cerul liber?! “Ei au avut tot ce au dorit: apartament bun, încãpãtor, la stradã, în mijlocul orasului, cu utilitãti. Nu trebuiau decât sã plãteascã o chirie, sã stea linistiti, ca orice locatar. Primãria a avut destulã grijã de ei, dar dacã ei au fãcut scandal, s-au certat cu vecinii, nu plãteau la utilitãti si tineau locuinta într-un focar de infectie, atunci e greu de zis dacã Primãria va mai avea solutie pentru ei. Acum stãm si ne uitãm la ei. Ne întrebãm cât vor mai sta aici, în fata blocului. Numai sã stea cuminti, sã nu facã vreo altã prostie. Sunt si ei oameni, pe de o parte ti-e milã, dar ce sã le faci, dacã nu s-au potolit”, spun vecinii.