|

Examinatorii auto nu s-au mai dus la lucru, ci la Prefectură. Au cerut socoteală pentru micșorarea salariului

Prefectul județului Vaslui s-a trezit dis-de-dimineață, la birou, cu angajații de la Permise Auto. Aceștia nu s-au mai dus la muncă, pentru că au vrut să afle de la reprezentantul Guvernului în teritoriu de ce le-au scăzut salariile, în condițiile în care volumul lor de muncă s-a triplat. Nu au plecat din biroul acestuia până cand prefectul nu le-a promis că le va obține de la București nu o mărire de salariu, așa cum trâmbițează Guvernul lui Dragnea, ci măcar păstrarea salariilor de până acum.

„Într-adevăr, este o situație tensionată la cele două Direcții, Pașapoarte și Permise Auto, cele mai performante Servicii, în top național. Din discuțiile cu angajații acestora, am înțeles că li s-a scăzut salariile cu 150-200 lei, ca urmare a recalculării salariului de bază și a eliminării unor sporuri. Săptămâna viitoare voi merge la București să vedem ce putem face, pentru că avem nevoie de aceste două Servicii și nu vrem ca oamenii să plece pentru că au scăzut salariile. De asemenea, azi, după ședința de bilanț, am stabilit o ședință cu cei de la Permise si Pașapoarte, împreună cu contabilul Prefecturii, pentru a evalua exact situația”, a declarat prefectul Vasluiului, Eduard Popica.

Vremea nouă a semnalat încă de ieri că angajații sunt nemulțumiți, multi dintre ei vor să plece din cauza condițiilor grele în care lucrează. Numai anul trecut, două persoane au ajuns la spital ca urmare a epuizării, întrucât cozile de la cele două Servicii sunt interminabile. Nemulțumirile vin și ca urmare a faptului că cei care lucrează în aparatul prefectului au obținut salarii mai mari, iar ceilalți, salarii mai mici. Ilar este că până și polițiștii locali au ajuns să câștige salarii mai mari decât ofițerii de la cele două Servicii.