|

Exclusiv! Cel mai tolomac ieșean era să omoare jumate de sat! A turnat otravă într-o fântână, sperând că iubita lui va muri după ce gustă apa. Pe vecini nu i-a luat în calcul!

Un ieșean a pus la cale un plan diabolic pentru a-și ucide iubita. Nu s-a gândit însă la faptul că toți vecinii săi ar putea muri. A turnat într-o fântână insecticid și a așteptat ca femeia să bea apă de acolo. Planul ieșeanului nu a ajuns până la capăt. O vecină l-a văzut în timp ce turna lichidul toxic și a anunțat autoritățile. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal și riscă să ajungă după gratii

Nu s-a mai auzit de ani buni de otrăvirea fântânilor sau a izvoarelor, de pe vremea războaielor chiar. La Iași însă, un bărbat s-a gândit la un plan destul de ciudat. De ceva vreme, Ioan Ciobanu din comuna ieșeană Costuleni are ceva probleme în dragoste. Soția sa Iulica a deschis o acțiune de divorț. Ioan, bărbatul în vârstă de 54 de ani, a fost rănit în orgoliu. Nu a găsit nicio cale de înțelegere și de împăcare cu soția sa, de aceea s-a gândit probabil să o ucidă. Iulica mergea în fiecare zi la o fântână de lângă casă, de unde lua apă proaspătă. Cei doi soți și vecinii acestora consumau apă din fântâna respectivă de ani întregi. Ioan s-a gândit că dacă otrăvește apa și soția lui va bea, va scăpa de greutăți.

„Turnat” de vecină

Pe data de 8 septembrie a acestui an, o femeie din comuna Costuleni a sunat la Poliție și a cerut ajutor. Femeia le-a spus oamenilor legii că vecinul său a aruncat o substanță necunoscută într-o fântână. Polițiștii au făcut verificări și au constatat că, pe data de 7 septembrie, Ioan s-a certat cu soția sa. Ulterior a mers la fântâna de la care femeia bea apă și a aruncat o substanță chimică. Apa s-a albăstrit și se simțea un miros înțepător. „Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi turnat o substanță necunoscută într-o fântănă. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de infectarea apei, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

S-a dat din nou alarma

Din septembrie, localnicii au așteptat ca apa din fântână să redevină potabilă. Mai mult decât atât, primarul comunei a luat decizia ca făntâna să fie curățată. Totuși, vineri, localnicii au dat din nou alarma. Au spus că apa din fântână s-a îngălbenit și se simte un miros înțepător.

„Fântâna a fost curățată și spălată. Este posibil ca, de această dată, să fie vorba doar despre soluția folosită de noi. Încercăm să facem apa măcar bună de folosit, dacă nu potabilă”, a precizat Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni. https://www.bzi.ro/exclusiv-cel-mai-tolomac-iesean-era-sa-omoare-jumate-de-sat-a-turnat-otrava-intr-o-fantana-sperand-ca-iubita-lui-va-muri-dupa-ce-gusta-apa-pe-vecini-nu-i-a-luat-in-calcul-3806369